marți, 16 mai 2017

Specialisti in cioate

„Specialiştii” Primăriei din Oradea au o aplecare, psihanalizabilă cred eu, către cioate.

Aleea Ştrandului, cea care mărgineşte Parcul Brătianu, e cel mai bun exemplu în acest sens. Cred că n-a rămas acolo un singur copac care să nu poată aspira, în mod îndreptăţit, la statutul de „mare mutilat al administraţiei Bolojan”.



Atât de frumosul tunel vegetal care acoperea aleea nu mai există. Cei mai falnici copaci ai săi, unii dintre ei în vârstă de peste 100 de ani, trag să moară. N-au cum să reziste atacurilor sistematice, aşa-ziselor toaletări, la care sunt supuşi

Distrugerea merge din aproape în aproape, până se ajunge la rădăcină. Mai întâi sunt tăiate crengi. Inevitabil acestea se usucă. Apoi, evident din raţiuni de siguranţă publică se taie crăcile. Rănile fac scorburi adânci, care merg până în inima copacului. Atunci se intervine „salvator”. Te pomeneşti că, în prostia lor fudulă, vinovaţii sunt chiar mândri de treaba pe o care fac?!

Ce bătaie de joc! Deşi ultimele tăieri s-au făcut în urmă cu câteva zile, din loc în loc, în coronamentul copacilor, mai există destule crengi uscate. Cum, probabil, planul la metri cubi de masă lemnoasă era îndeplinit, „drujbiştii”, ca unii care îşi iubesc munca, la fel ca şi banul de la Primărie, au mai lăsat ceva şi pentru data viitoare. Iată, ce picioare scurte are povestea cu grija lor pentru siguranţa trecătorilor.


Se vede că ştiinţa lor e bearcă, precum le e şi lucrarea!










Un comentariu:

  1. Salutare!

    Daca ati lasat presa pentru a activa in ONG de mediu ... as fi mai bucuros daca ati milita si pt. tot ceea ce inseamna pârâul Peta ... Sunt oradean si daca proiectul OTL „futurist” de a introduce linie de tramvai in aceasta zona a pârâului Peta va distruge ecosistemul ei ... de ce !? In aceasta zona, daca nu stiati triesc familii de rațe salbatice, broaste testoase, chiar si Egreta mica cu un pui ... am poze in acest sens. Doriti ca acestea sa plece ... sa dispara ...!?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere