miercuri, 23 noiembrie 2016

Ciuperca, o palma dupa ceafa lui

Ciudat cum se mai leagă unele lucruri! Sigur, puteţi spune că nu-i decât o coincidenţă, dar tot ciudat este.

Vă mai amintiţi cum, acum vreo doi ani, primarul Ilie Bolojan sfida Agenţia de Mediu, tăind fără avizul acesteia (atenţie este vorba de o instituţie a statului!) cei nouă stejari din Piaţa Unirii? Şi în acest caz, ca şi la Ciuperca, a existat un proiect de amenajare a pieţei, care a fost modificat, tot fără ştirea sau avizul „autorităţilor”, şi pus în aplicare peste capul lor, după capul „lui”...

Din câte scrie presa, povestea s-a repetat, după acelaşi tipar, şi în cazul amenajării dealului Ciuperca. Iată, rezultatele n-au întârziat să apară! Un proiect de două milioane de euro s-a dus... dracului. Acum intervenţiile de urgenţă sunt plătite de Primărie. Proiectanul şi constructorul dau din colţ în colţ. Oricum, garanţia constructorului, numai vreo 16.000 de euro, nu reprezintă nimic din valoarea lucrărilor ce trebuie (re)făcute. Toată povestea se îndreaptă, cu paşi veseli, către o situaţie de genul „prinde orbul, scoate-i ochii”. Altă coincidenţă! Povestea cu podul Macio vă spune ceva? Acolo paguba a fost numai de vreo 500.000 de euro. Te pomeneşti că Bolojan cel harnic a început să lucreze în pagubă? Pentru noi, desigur!

Deci, administraţia Bolojan i-a dat cu flit Agenţiei de Mediu, o dată. Apoi, văzând că se poate, a făcut-o din nou. Îmi imaginez că, poate, dacă şeful instituţiei din Piaţa Unirii n-ar crede despre el însuşi că este infailibil, dacă maşina de vot ar avea un dram de conştiinţă, cât să pună – măcar din când în când - unele întrebări şi să mai spună şi "nu", şi dacă „specialiştii” şi-ar vedea de treabă nu s-ar fi ajuns aici.


Pur şi simplu nu poţi să faci totul după capul tău, fără ca, la un moment dat, realitatea să nu-ţi dea o palmă după ceafă! Până la urmă, despre asta e vorba şi atunci când vine discuţia despre cine poartă cu adevărat răspunderea pentru căderea Cipercii. Că, vorba unui amic, nu poţi să treci modificarea unui proiect prin Consiliu, ca gâsca prin apă, şi nici să îţi asumi – ELECTORAL – toate meritele realizării lui pentru ca acum, când beleaua e mare de se vede din centru, să taci ca porcu’n cucuruz. Sau poţi... dacă eşti nesimţit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu