miercuri, 26 septembrie 2018

„Ca să-ţi dau adeverinţă am nevoie de hârtii”


Hotărât lucru, ţara asta e condusă de o adunătură de cretini.

Oficial, puterea susţine dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă, integrarea în activitatea profesională, bla-bla. Dar, dacă vrei să te angajezi, ai nevoie, nu de o adeverinţă medicală, ci de cel puţin două: una de la medicul de familie şi una de la cabinetul de medicină a muncii. De fapt, prima e o „trimitere” pentru a o putea obţine pe cea de a doua. 15+40=55 lei. La asta mai adăugaţi: drumurile, aşteptarea, timpul pierdut... Şi, evident, absurdul situaţiei.

Vorba lui Ioan Gyuri Pascu: „Aş face ordine’n stat, dar obertainerul mi-e spart”. Sau ca în „Mai bine cu coadă”, a lui Alexandru Andrieş: „Vrei hârtie? Asta-i foarte greu, să ştii! Ca să-ţi dau adeverinţă am nevoie de hârtii”.

Nu de crize moare economia, ci de birocraţie.

Ce sens o avea chestia asta? Să dea de lucru, bani, la cabinetele medicale, să producă hârtii, să eludeze eventuale responsabilităţi?

O fi şi idioţenia asta în programul de guvernare al PSD, că prea pare social-democrată? Adică, o să câştigi tu nişte bani, dar, înainte, trebuie să dai şi la alţii. Să mănânce şi gura lor, să circule banu’, să „curgă” impozitele!

Ah! Şi cireaşa de pe tort, bineînţeles că se poate „rezolva” şi fără adeverinţa medicului de familie, dacă ştii unde să te duci.

Guvernanţilor, zău aşa, nu sunteţi voi cam proşti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu