vineri, 31 ianuarie 2014

hop si Alba ca Zapada!

ceea ce era sa se intample s-a si intamplat. Elena Udrea a divortat si de PDL. "zana dreptei" n-a ramas nicio clipa neconsolata. s-a si inscris in Partidul Miscarea Populara, partidul tocmai inscris la catastiful formatiunilor politice din patria lui Caragiale.

nu e Elena Udrea cea care va da chip noului partid, care, daca ne uitam mai bine, nici nu e chiar asa de nou. nici macar cei cinci-sase fosti consilieri prezidentiali, lasati la vatra, sa tina frontul nu definesc politic PMP. ce sinistra intamplare, dupa PDSR si PRM, avem acum - de data asta cica pe dreapta! - un partid prezidential. parca tocmai asa ceva nu e caracteristic dreptei...

as putea sa fac pariu ca Miscarea nu va misca mai nimic pana cand Basescu insusi nu se va aseza la carma ei. ramane de vazut, vorba unui cunoscut, cum au sa ne vanda candidatura Ebei, pentru Parlamentul European, din partea PMP? poate, de buna ce a fost la Bruxelles, initiativa o sa vina chiar din partea Miscarii si, desigur, ea nu va putea sa refuze "onoarea".

dar cat de "popular" e Basescu, pentru ca partidul sau sa merite sa poarte acest nume? ca personaj politic, ma cam indoiesc c-ar mai fi. ca optiune doctrinara, cine stie? pana acum nu s-a prea vazut. dar, poate mai incolo, cand rigorile mandatului prezidential, atat de stramte pentru el, n-au sa-l mai lege de maini si... la gura.
dar, uite ca m-am luat cu vorba, si am uitat de unde am plecat!

la despartirea de PDL, Elena Udrea, si iata ca nimeni nici macar n-a banuit cine e Alba ca Zapada, cea lansata ca o adevarata Fata Morgana in desertul politicii autohtone, cu ani in urma, de dl. Lazaroiu, Udrea, asadar, a varat adanc degetul in rana. la momentul marilor despartiri sa spun marile adevaruri. zice dumneaei ca, in PDL, sunt prea multi cei care au afaceri cu reprezentantii administratiei USL. mare adevar! chiar si la noi, la Bihor, sunt, si inca sus de tot in schema filialei, cateva astfel de cazuri. de la astia nu poti sa te astepti sa atace administratia si nici puterea uselista. cum sa muste ei mana care ii hraneste? cum sa-si inchida singuri "robinetul", punand mai presus interesul general? asa ceva, la noi, nu s-a vazut inca!

ma uit la ei, la toti, si ma intreb: cu cine? astia, nu! aia, nu! pai, stii ce, daca tie-ti plac, mai voteaza-i tu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu