vineri, 21 noiembrie 2014

in apararea APD

am decis sa scriu aceste randuri provocat de lipsa de reactie a colegilor mei din organizatia oradeana a Asociatiei Pro Democratia si, mai ales, de reactia - cred eu disproportionata - a senatorului PSD Florian Bodog. tacerea celor care mi-au fost colegi, pana la momentul in care, din motive profesionale, am fost nevoit sa ma retrag din APD, lasa impresia ca au fost pusi la pamant de reactia parlamentarului bihorean. si, pentru mine, ca vechi membru al APD Oradea, o astfel de situatie este inacceptabila.

as vrea sa fie cat se poate de limpede. nu exclud posibilitatea ca Becsky Istvan, observatorul APD care sustine ca l-ar fi vazut pe senator prin judet, in ziua turului doi, sa se fi inselat. insa, repet, reactia senatorului Bodog, asa cum a fost expusa in comunicatul de presa dat publicitatii, mi se pare exagerata. nu cred ca era cazul ca domnul senator sa isi verse frustrarile post electorale in capul APD Bihor. cu siguranta, nu intr-o astfel de maniera virulenta.

cred ca in acest moment PSD Bihor ar trebui sa aiba alte prioritati decat "meciul", fara miza, cu APD Oradea. rezultatul votului pentru alegerea presedintelui Romaniei a fost un dezastru si pentru PSD Bihor. asemenea stare de fapt cere masuri. in loc sa faca asta sau macar sa isi asume barbateste infrangerea (Ponta a putut!) liderii PSD Bihor arunca pisica. s-a vazut deja ca, in ceea ce priveste plimbatul gainii, colegii lor sunt adevarati experti. explicatiile domnului presedinte Mang sunt de-a dreptul aiuritoare. o astfel de atitudine nu poate genera niciun progres in relatia cu alegatorii si, pe cale de consecinta, rezultatele electorale pe care pesedistii bihoreni si le tot doresc degeaba. ascultand justificarile liderilor PSD Bihor nu poti decat sa te intrebi cum de nu e Ponta presedinte. simplu, fiindca alegerile sunt pe voturi, precum fotbalul e pe goluri, nu pe vorba goala sau pe justificari.

genul asta de atitudine, ifosele, tafna, au dus la pierzanie un partid care, iata, reuseste performanta unica sa piarda alegerile dupa ce in primul tur a avut un avans de 10 procente, basca se mai afla si la guvernare! un comunicat de cateva randuri, necesar poate, era suficient sa lamureasca situatia. dar domnului senator Bodog i s-a parut, probabil, prea putin. onoarea sa de parlamentar se cerea "reperata". asa ca domnia sa a declarat ca este "dezamagit" de prestatia APD.

poate n-ar fi rau sa afle si domnul senator Bodog ca APD exista inca de pe vremea in care domnia sa nu insemna nimic ca figura publica si, mai mult decat atat, APD nu se confunda, nicidecum, unul dintre oamenii care formeaza asociatia. genul acesta de generalizari sunt specifice unei mentalitati totalitare, pe care sunt peste poate de surprins sa o descopar la un parlamentar roman care, pe deasupra, mai este si cadru universitar. sa acuzi o intreaga organizatie pentru, eventuala, eroare a unuia dintre membrii ei tradeaza acelasi tip de raportare la societatea civila precum cel al PSD fata de alegatorii din diaspora. atunci cand le ceri tuturor sa semneze, in prealabil, o declaratie prin intermediul careia spun ca nu vor comite o fapta ilegala este evident ca-i vezi pe toti votantii din strainatate ca si pe o sleahta de banditi, potentiali infractori.

nu pot sa nu ma intreb ce a facut domnul senator in acesti ani de mandat? recunosc, nu e putin. insa, cu numai patru luari de cuvant in plenul Senatului, ma gandesc ca n-ar fi rau ca domnia sa sa isi mai exerseze retorica acolo unde l-a trimis poporul, nu prin comunicate de presa impotriva APD. sau putea sa o faca in campania electorala, perioada in care nu s-a prea remarcat...

acum, dupa razboi, simte si domnul Bodog nevoia sa fie combativ? domnia sa e "dezamagit"? stiu eu cateva milioane de sustinatori ai domnului Ponta si mai dezamagiti de faptul ca masinaria de lupta, din al carui angrenaj face parte si domnul senator, a esuat atat de lamentabil. poate domnul Bodog tinteste mai sus si a profitat de aceasta situatie pentru a se face remarcat pe linie de partid. ma rog, e treaba domniei sale. cum ziceam, dupa razboi... multi viteji se arata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu