joi, 3 septembrie 2015

oameni la mana a doua

am inteles ca politicienii vor sa legifereze ca persoanele defavorizate sa nu mai primeasca ajutorul social decat daca lucreaza in folosul comunitatii. desi, daca stau bine sa ma gandesc, ei tot niste asistati social sunt si nici nu prea "presteaza" in folosul nimanui, decit, eventual, al lor.

totusi, parca asta e prea de tot! am vazut azi, sub pasarela de langa Parcul Libertatii (podul intelectualilor), un ins care aduna gunoiul. purta o vesta, de culoare verde reflectorizant, pe care scria, cu litere mari: ASISTAT SOCIAL".

poate sunt eu mult prea sensibil, poate gresesc, dar nu e asta o forma de "fascism", un caz evident de discriminare sociala, comis in vazul intregii lumi?

stiu ca nu sunt numai bogati pe lumea asta. stiu ca sunt destui cei care o duc greu. dar nu pot sa accept ca, intre cei saraci si cei care sunt la putere, pot fi trasate astfel de "granite" umilitoare. este, dupa parerea mea, o forma evidenta de discriminare sociala. ori nu mai suntem toti egali, cum scrie in Constitutie?

de aici, pana la a ni se pune pe piept tot felul de etichete; stele, cate un zero barat sau un text cu: "looser", ma tem, nu mai e decat un singur pas. si ma astept ca mai marii politicii sa poarte, pe langa girofar si bodyguard, eventual, o stea in frunte.

ce vrea sa transmita lumii o astfel de tinuta? ca primarii au luat masuri pentru a-i pune la munca pe beneficiarii serviciilor sociale? "nici munca fara paine...".

orice s-ar spune, mie mi se pare ca e umilitor sa porti pe spate un asemenea inscris. pe cale de consecinta, poate, multi asistati nu vor mai iesi la munca. apoi, politicienii nu le vor mai da bani. ei, la randul lor, vor deveni tot mai saraci. pentru ca discriminarea genereaza si mai multa nedreptate, la fel cu saracia in spirit duce la si mai multa saracie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu