sâmbătă, 9 august 2014

cinism contra civism

n-am mai scris de ceva vreme. poate nici voua nu v-a lipsit, cum - sincer - nu-mi lipsea nici mie. am incercat sa impartasesc celor apropiati lucruri frumoase, imagini, fara mari pretentii, instantanee din vacanta petrecuta la Sulina. ei, dar asta nu poate fi trecuta cu vederea, fiindca intrece multe alte obraznicii! atata tupeu si dispert din partea "Prea Smeritului" Ilie Bolojan chiar ma irita!

mai ieri, in timp ce era de fata la inaugurarea centrului de biciclete din Parcul 1 Decembrie, primarul Oradiei a fost luat la intrebari de o femeie. aceasta era - zic eu pe buna dreptate - suparata fiindca, sub mandatul primarului Ilie Bolojan, cei mai frumosi copaci ai Oradiei dispar, unul cate unul si - mai des - in grupuri mari, sub drujba slujbasilor administratiei.

reactia lui Ilie Bolojan a fost de-a dreptul nesimtita. ca si cum ar fi dintr-un alt film sau de pe alta planeta, primarul a cerut " exemple concrete". pai, domnule primar, sunt sute, mii! Parcul Bratianu, malul Crisului, Peta, strada Selimbarului, pana si zona verde din spatele Spitalului Municipal. iar lista ar putea continua pana la ... Sfantu' Asteapta.

de ce spun ca eschiva primarului mi se pare nesimtita sau, poate, doar lasa? fiindca, cred eu, deliberat a pus-o pe femeia, care evident nu era pregatita pentru o dare de seama, din postura de petent, intr-o stare de defensiva. cu alte cuvinte, primarul nu a raspuns intrebarii ce i s-a pus. a parat doar. de ce? fiindca, de fapt, nu da doi bani pe toti aceia care gandesc altfel decat el.

desigur, ar mai fi ipoteza Ceausescu. e ca in povestea aia cu "geniul" care nu stia cat de prost o duce poporul. chiar poate sa creada cineva ca Ilie Bolojan e strain de fenomenul defrisarii Oradiei. poate... curcile! iar, daca nu stie, nu-si merita postul.

pana una alta, nu pot decat sa constat ca Ilie Bolojan combate civismul si atitudinea cetateneasca cu cinism si tupeu gros! asta in vreme ce altii, martori la eveniment, au preferat sa nici nu bage de seama. nici fenomenul reclamat de oradeanca, nici cele intamplate, nici reactia lasa a primarului, nu-i intereseaza. valabil si pentru ei, nu stiu sau nu au curaj sa stie!(?)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu