marți, 5 august 2014

drujbistii

astia care taie tot ce e viu si verde in jurul lor ma enerveaza de n-am cuvinte. sunetul drujbelor ma irita, in egala masura, atat in oras cat si prin padurile patriei. nici nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma enervez si mai rau constatand ca, in sfarsit, "despaduririle" urbane au devenit subiect de presa. pare ca trebuie sa iti taie copacul din fata ferestrei ca sa bagi de seama ca ceva nu e in regula cu lumea din jur. asa e facuta lumea asta. e drept ca, in acest moment, perspectiva se schimba radical. e clipa in care poti baga de seama ca nu a disparut doar un copac, ci tot parculetul din fata blocului. si, daca mai ai vreun neuron liber, poate iti licare o intrebare: ce se intampla oare?

asa se intampla si in zona strazilor Dacia-Selimbar. una au planuit, alta au vorbit si cu totul altceva au facut. reprezentantii primariei Oradea traiesc intr-o perfecta simbioza cu Doreii care, manuind drujba sau calarind buldozerul, rad tot ce le pica in cale.

nesimtirea a dubla, tripla... avem in fata ochilor un exemplu perfect de dispret total fata de natura si viata. in plus, e cat se poate de evident, din nou, ca Primaria nu tine cont de dorinta si dreptul legitim al oradenilor de a trai intr-un oras in care sa existe si aer, nu doar borduri. mai mult decat atat, administratia Bolojan ne pune in joc sanatatea, urmarind un singur interes, acela de a face cat mai multe locuri de parcare de pe urma carora sa castige cat mai multi bani. cand se vor lauda iar cu alte sute de noi locuri de parcare, se va gasi cineva sa-i intrebe pe alesi care e pretul platit de sanatatea noastra pentru "marile" incasari ale Primariei?

sub lozinca "urbei cat mai mult asfalt" si fara ca macar sa para cuiva suspect tot ce se intampla, administratia oradeana a lansat o noua si ampla "Borduriada". in zona unde locuiesc eu, pentru a delimita locurile de parcare nou infiintate de carosabil, s-au pus si cate doua randuri de borduri! vezi Doamne, ar fi rigole! insa nu duc catre niciun canal!

nu pot sa nu ma intreb in folosul cui? pentru cine "plantam" borduri cat de aici pana la Luna?! cine castiga de pe urma holdelor de asfalt turnate peste tot prin oras?! in folosul cui se tot inventeaza pretexte numai bune pentru a desfiinta tot ce inseamna spatii verzi?! culmea ironiei, toate astea se intampla in "capitala verde a Romaniei". rad si curcile, dar primareii si Doreii isi vad de treaba. pentru ei, sigur, merita.

s-a mai inventat o gogorita, "copacii bolnavi". cine stabileste asta? nimeni nu stie. si, daca nu sunt bolnavi, se ocupa tot dumnealor. mai o toaletare ca o slutire, mai o sapatura -discreta- la radacina, mai o craca rupta de o macara... toti copacii sunt bolnavi, fiindca mintea lor e bolnava!

astia au oroare de natura, fiindca natura inseamna libertate. ei nu pot gandi decat in parametri precum: procentele electorale, incasari la buget si, evident, comisioanele pe care, ce miracol!, inca nu le-a dibuit nimeni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu