vineri, 1 aprilie 2016

Oradea, we have a problem! (?)

Deplasat votul Consiliului Local Oradea în ceea ce priveşte unificarea administrativă cu Sînmartinul. Aici nu mă refer la problemele legate de organizare, şi ele rămase nerezolvate, până când Biroul Electoral Central va binevoi să formuleze un punct de vedere, scoţându-ne din ceaţă.

Azi, problema lui Ilie Bolojan e că "vecinii" nu mai sunt nici ei aşa de convinşi că vor unirea pe care au votat-o anul trecut. Unii, nu mulţi ce-i drept, s-au supărat pe primarul Oradiei fiindcă acesta vrea să le tragă o şosea prin bătătură.

Însuşi primarul în funcţie al Sînmartinului, marele cavaler al "unificării", Lucian Popuş, a dat-o la întors. Acum zice, nu fără oarecare temei, că locatarii comunei trebuie întrebaţi din nou dacă vor să fie alipiţi Oradiei. Edilul arată că votul dat anul trecut nu mai e valabil. Cu alte cuvinte, a expirat! Mai mult, Lucian Popuş vrea să candideze iar. Deci, dacă mai vrea un mandat, nu poate să mai vrea "unirea", fiindcă - musai - o să vrea să-şi ducă dregătoria până la capăt.

Şi contracandidatul său, Cristian Laza, omul PSD, spune că votul de anul trecut nu mai e valabil. În plus, spune şi el că, odată aleşi, reprezentanţii noii administraţii locale ar trebui să îşi ducă mandatele până la capăt.

DECI CE VOTĂM NOI, DACĂ VOTĂM, PE 5 IUNIE? O UNIFICARE PE CARE SÎNMARTINUL NU O MAI VREA SAU O UNIUNE CARE VA DEVENI EFECTIVĂ, ÎN CEL MAI BUN CAZ, ÎN ANUL 2020?!

Dar dacă până atunci Oradea se răzgândeşte şi ea sau dacă viitorii aleşi locali, cei ai leatului 2020, vor avea şi ei moftul de a-şi duce mandatele până la final? Povestea asta riscă să nu se mai termine niciodată.

Numai Biroul Electoral Central l-ar putea scuti pe Ilie Bolojan de penibilul situaţiei în care s-a băgat de bunăvoie. Asta dacă vor decide că referendumul nu poate avea loc pe 5 iunie 2016 sau poate, dar pe o cu totul altă "infrastructură" electorală.  Aşa se întâmplă când te conduc orgoliile. Inevitabil, vine un moment când realitatea nu mai vrea să se aşeze cum vrei tu. Ce dacă eşti primar?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu