luni, 25 aprilie 2016

pe marginea unei fotografii

back in town! eram tentat sa scriu "in business", dar am realizat ca simplele mele comentarii nu ma plaseaza  nici pe departe in miezul "afacerilor" politicii locale. nici macar la marginea ei. ma tem de ridicol. nu ca altii...

la subiect!

rasfoind presa locala, ziarele care mi-au scapat cat am fost plecat, ce-mi vad ochii?! o fotografie, cu evident caracter electoral. primarul Ilie Bolojan strange mana candidatului PNL pentru functia de presedinte al CJ Bihor, Mircea Malan. in plan secund, ca un element esential al imaginii, portretul lui Aurel Lazar!

pot sa inteleg ca fotografia da bine, ca vin alegerile. da chiar si mai bine fiindca, peste doi ani, aniversam un secol de la Marea Unire.

dar, pentru Dumnezeu, domnilor, da ca dracu' de prost sa va folositi de imaginea celor ce au facut Unirea in scopuri electorale!

asta daca nu cumva avem in fata ochilor o foarte subtila, prea subtila as zice, trimitere la unirea cea mica, a Oradiei cu Sinmartinul.

sa fie clar! Aurel Lazar nu are nimic cu PNL-ul. a fost reprezentat al PNR si, mai tarziu, in urma unei fuziuni  intre cele doua partide, al PNT. deci, nu prea inteleg de unde pana unde s-ar revendica liberalii nostri de la familia politica a avocatului oradean? si, apropo, pana mai ieri, lui Ilie Bolojan tare ii mai placea sa apara in poze alaturi de imaginea lui marelui Bratianu. ce sa se fi schimbat oare? doar conjuncturile politice?! episodul regalist i-o fi trecut oare?

fara discutie, patriotul oradean e un simbol al Unirii, deci, cum spuneam, nu se cade sa fie confiscat, electoral, de primarul Ilie Bolojan si echipa lui.

din cate imi amintesc, exista o lege care interzice utilizarea, in campaniile electorale, a simbolurilor nationale. prin extensie, figura politica a lui Aurel Lazar intra, cred, sau ar trebui sa intre, sub protectia acestei legi.

daca mai exista bun simt in zona staff-ului PNL Bihor este, cred, oportun ca sefii campaniei locale a acestei formatiuni politice sa renunte discret la a mai folosi aceasta neinspirata fotografie. daca...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu