marți, 7 martie 2017

„Ciuperca” mică

Dacă i-aş fi adversar politic, aş spune că primarului Ilie Bolojan îi fuge pământul de sub picioare. Dar nu e aşa. Pământul chiar a luat-o la vale şi, deşi fenomenul se petrece chiar sub ferestrele biroului său, pare că edilul nu ştie.



Deşi nu are încă vârsta unui mandat, taluzul care mărgineşte promenada amenajată pe malul drept al Crişului Repede, în paralel cu strada Emilian Chitul, a luat-o la vale. Pe aproape întreaga distanţă dintre centrul oraşului şi pasarela pietonală aflată în aval, malul tinde să se reverse peste parapet. Nu sunt puţine locurile în care pământul a ajuns deja pe trotuarul de mai jos.



Nu trebuie să fii cine ştie ce mare specialist ca să observi că lucrurile au fost (şi aici!) făcute prost. Pământul n-a fost stabilizat cum trebuie, plantele care ar fi avut rol de fixare a solului nu au prin rădăcini şi, în plus, calitatea ţărânei – prea nisipoasă – au contribuit din plin la apariţia fenomenului. Din loc în loc, există deja chiar şi mici ravene care ameninţă să se extindă, punând în pericol mai ales stabilitatea străzii de deasupra lor.



Spre aducere aminte mai trebuie spus că aleea cu pricina are prostul obicei de a se inunda, atunci când debitul Crişului Repede creşte prea mult, că pardoseala a fost cârpită, la scurt timp după darea în folosinţă, şi acum, iată, „fenomenul Ciuperca” se repetă, din fericire însă, la o scară mai mică. Iată, imaginea completă a unui lucru făcut prost, cu bani buni, probabil de către nişte băieţi deştepţi.

Dacă vreodată cineva va fi luat la rost, să ne aşteptăm ca tot „proiectanul” să fie făcut responsabil?!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu