luni, 8 decembrie 2014

"noi"... insa la mana a doua

OTL a cumparat 9 autobuze noi. "noi" e un fel de-a spune, fiindca, de fapt, sunt la mana a doua. oamenii saraci se imbraca de la "sehas" iar orasele sarace au transport in comun pe masura pungii lor.

parca alta era lozinca pe vremea cand Ilie Bolojan, actualul primar al Oradiei, era prefect si se lupta cu administratia pedelista, fiind vehement impotriva unor astfel de achizitii. "lucrurile vechi sunt, de fapt, mai scumpe decat cele noi", spunea pe atunci primarul. am uitat-o si pe asta, asa cum suntem prea lesne dispusi sa trecem cu vederea toate sucelile politicienilor.(?)

ilar in povestea asta e ca OTL voia sa cumpere "midibuze" si a cumparat "maxi". doua dintre masinile achizitionate au 18 metri iar celelalte 7 doar 12 m.

alt amanunt. cica achizitia a fost necesara in contextul expansiunii regiei de transport spre Sanmartin, 1 Mai, Cordau, Haieu... cronologia evenimentelor arata, cat se poate de clar, ca mai inatai a avut loc extinderea liniilor si apoi s-au cautat masinile necesare. treaba merge ca pe sine. un pic, nu le e rusine?

acesta poate fi doar un semn cu privire la felul in care vor decurge lucrurile cand, in urma unirii cu Sanmartinul, Oradea va deveni Metropola. metropola de mana a doua?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu