vineri, 5 decembrie 2014

numai demisia

da, cred ca numai demisia il poate salva pe domnul Mircea Stejerean, responsabilul cu spatiile verzi ale orasului.

acest specialist "autentic" nu rateaza nicio ocazie, nicio iesire publica, pentru a se umple de ridicol. pana una alta, rusinea sau lipsa ei ar trebui sa-l priveasca, insa spatiile verzi, mai precis, arborii monument ai orasului e problema noastra, a tuturor.

sa o iau metodic.

povestea incepe cu o stire, publicata joi, 4.XII 2014, de Jurnalul bihorean.

partea buna e ca prea-indelungata "luna de miere" a doamnei Marossy cu Primaria Oradiei pare sa fi luat sfarsit. era si cazul! sunt ani buni de cand alte voci ale firavei noastre societati civile tot spun ca ceea ce se intampla cu copacii orasului e bataie de joc sau, mai mult, crima ecologica.

da' e bine si asa. mai mult decat nimic... doamna Marossy este o voce care are sanse sa se faca mai bine auzita.

sau nu?

ea a remarcat faptul ca, in curtea Spitalului Militar, s-a comis un veritabil atac la adresa mai multor copaci, despre care spune ca "ca fac parte din patrimoniul orasului". sub inteleapta coordonare a d-lui Mircea Stejerean, sef in cadrul Directiei Tehnice a Primariei Oradea, 24 de arbori, din curtea unitatii medicale, au fost "toaletati".

nu va faceti iluzii, actiunea a decurs dupa sablonul aplicat in ultimii ani de cei pusi sa se ocupe de sanatatea copacilor din oras. parca ar pica toti in patul lui Procust. dupa o astfel de interventie, "profesionista", arborii din oras nu mai sunt decat niste cioate pe picior. asa s-au intamplat lucrurile si in curtea spitalului, cel putin in ceea ce priveste castanii de acolo, copaci care bat suta de ani si au trait, pana acum, bine merci si fara aportul "stiintific" al domnului Stejerean.

cat de stiintific? veti vedea imediat. arborii, despre care doamna Marossy spune ca ar fi "monumente" sunt, pentru domnul Stejerean, fara nicio valoare sau, mai precis, "nu sunt de esenta valoroasa". altfel spus, importanta peisagistica sau cea sanitara nu fac cat o ceapa degerata. daca "esenta" nu se poate cuantifica in bani, valoarea e nula!

alta, tot de la domnul Stejerean citire. "Comandamentul spitalului a solicitat toaletarea. De regula, daca avem o comanda de acest gen, pe domeniul privat, beneficiarul ne indica cat sa taiem". nu zau? halucinant! adica, sa zicem ca beneficiarul e idiot si cere "toaletarea la ras", domnul Stejerean se conformeaza?! atunci, la ce bun sa mai avem specialisti?

n-ar fi mai simplu si mai eficient ca, in locul domnului Stejerean, sa angajeze municipalitatea un DRUJBAGIU? ar fi mai ieftin si, in special, mai eficient!

Doamne, ce cumplita ironie a sortii! sa te cheme Stejerean si sa fii tufa... din chestia asta nu poti scapa decat cu o demisie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu