vineri, 6 martie 2015

mama, ce de banci!

mama, ce de bani!

daca nu ma insel, si sper sa ma insel, in anii de lumina ai iepocii Bolojan prin Oradea au fost "plantate" mii de banci. de-ai putea sa juri ca intreaga populatie a urbei, sa nu uitam ca incap cam patru oameni pe o banca, nu are alta treaba decat sa ocupe, non-stop, aceste obiecte de mobilier urban. nu lucreaza, nu dorm, nu... nimica. stau pe banca.

da, am mai spus-o, Filip a vrut sa faca din Oradea un oras al bancilor si Bolojan asta a inteles! cumpara banci in draci. cred ca, puse una langa alta, ele ar ajunge cat pentru tot drumul de aici pana la... Birtin. sa nu care cumva sa cada de pe picioare edilul, cand va porni spre origini.

acu' stau si ma gandesc ca poate oradenii or fi neam de vandali si distrug bancile intr-un ritm care depaseste capacitatea de reactie a Primariei. desi, n-am prea citit in presa despre astfel de vandalizari. desi, daca tinem cont de faptul ca Ilie Bolojan cumpara banca la 571 de lei bucata, adica aproape 6.000.000 de lei vechi, cam cat costa o canapea, ne-am putea astepta ca piesele in cauza sa fie ceva mai trainice.

una peste alta, acum administratia locala se pregateste sa mai dea doua miliarde !!! (vechi) pe inca 350 de banci. faceti socoteala. nici mie nu mi-a venit sa cred...

tare ma tem ca, precum ar fi zis insusi Ilie Bolojan, in campania din 2008, "daca s-a verifica aceasta afacere sigur s-ar descoperi niste comisioane" care se duc cine stie unde. fiindca altfel, vorba aceluiasi clasic in viata, astfel de cheltuieli sunt facute de unii care "ori sunt hoti ori sunt tampiti".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu