sâmbătă, 28 februarie 2015

iar campaie?

fiindca parea ca ar exista riscul ca anul acesta sa nu fim chemati deloc sa votam, probabil ca sa nu ne iesim din mana, a fost programat un referendum. contrar promisiunilor, el nu are legatura cu niciun alt fel de scrutin - doar daca nu cumva vor fi anticipate si nimeni nu stie inca - ramanand deci ca noi, oradenii, sa achitam integral costurile distractiei.

 * nu stiu daca ati bagat de seama, dar Primaria Oradea a dat startul campaniei de sustinere a proiectului unificarii municipiului cu comuna Sanmartin.

cam pe sest, s-ar putea spune, mai ales ca - dupa cum remarca recent un ziarist local - acest ambitios deziderat a fost omis taman din planul de dezvoltare al orasului si el recent dat publicitatii. deci, ori planul e de tot rahatul, ori la Primaria Oradea nu stie stanga ce vrea sa faca dreapta.

cateva remarci si intrebari:

- cine plateste costurile materialelor electorale care, dupa cum arata, nu sunt deloc ieftine?

- cum se face ca debutul "campaniei electorale" are loc, iata, cu mai bine de trei luni inainte de data programata a referendumului, 10 mai 2015, tremenul de trei luni, sa zicem, fiind in afara oricaror prevederi legale cu privire durata unei campanii?!

- daca plebiscitul iese asa cum si-a dorit domnul primar Ilie Bolojan, are el si pentru omologul sau de la Sanmartin, Lucian Popus, un post de director comercial la CAO? ca doar n-o fi sa-l lase tocmai pe acesta fara o sinecura?!

- nu e cam suie ideea de a promite sa transformi Oradea in "capitala statiunilor termale", taman acum cand specialistii atrag atentia ca resursa de apa calda este grav afectata de exploatarea ei in exces si ar putea sa dispara, chiar in acest deceniu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu