marți, 24 februarie 2015

Caracal pe Crisul Repede?!


m-am tot uitat la imaginea asta. am citit atent planurile pe care primaria le are cu parcul din santul Cetatii. mi-am intrebat: "sa scriu, sa nu scriu...?". nu tin sa fiu carcotas cu orice pret, dar nu pot sa nu observ ca astfel de "stralucite" idei risca sa ne introduca in selectul si exclusivistul circuit turistic din care mai face parte doar orasul Caracal.



sura: bihorstiri.ro

nu pricep, zau! constructia din imagine nu e un pod. e, cel mult, o jumatate de pod. judecand dupa inaltimea la care a fost proiectata, e greu de crezut ca va oferi turistilor cine stie ce spectaculoase vederi panoramice. mai mult, vizitatorii vor avea, drept in fata ochilor, zidul cetatii. inca, daca jumatatea de pod, ar fi fost ceva mai inalta, sa ofere o perspectiva dincolo de meterezele cetatii, hai ca as mai intelege... dar nu pare sa fie asa.

ma tot intreb cine sunt arhitectii care tin neaparat ca primarul Bolojan sa fie pomenit in rand cu celebrul Dan Diaconescu, vedeta orasului unde s-a rasturant caruta cu prosti? nu e nevoie decat de bun simt si de o farama de bun gust ca sa observi ca astfel de lucrari n-au nicio noima. e drept ca, daca s-ar umple santul cu apa, jumatatea de pod ar fi numa' buna de trambulina.

PS: umbla vorba ca, dupa ce sa va amenaja parcul din jurul cetatii, urmeaza sa se dea startul lucrarilor de restaurare a zidurilor exterioare, care n-au fost prinse in planul de reabilitare a monumentului aflat in curs de executie. eu sper ca aceasta e o gluma. fiindca, in caz contrar, parcul va deveni santier, deci l-au facut degeaba... vorba aia: "alti bani, alta distractie!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu