luni, 16 februarie 2015

marea deranjare

cei care si-au propus sa transforme Oradea in oras turistic au dat lovitura!

daca judecam dupa numarul celor care, luni dimineata, faceau fotografii in Piata Unirii, s-ar putea spune ca centrul a devenit o importanta atractie turistica.

pentru a mentine acest trend, propun ravasirea, pe rand, cu metoda si din temelii, a tuturor parcurilor din oras.

...
pana una alta, in cadrul acestui generos proiect, cred ca este necesar sa renuntam la statuia lui Mihai Viteazul. Regele Ferdinand va fi instalat pe locul fostului cimitir Olosig, ieri Parcul Linistii, azi Parcul Mihai Viteazul, maine Parcul Regele Ferdinand.

in centrul Oradei, lui Ilie Bolojan ii vor fi dedicate, o fantana arteziana, un rond cu flori, un bust, o statuie ecvestra, un  arc de triumf, o coloana a infinitului si un obelisc atat de inalt incat, intr-un anumit moment al zilei, umbra acestuia va atinge poarta viitoarei case memoriale din localitatea Birtin.

...

in imaginea alaturata puteti vedea, poate pentru ultima oara, Stejarul Unirii, plantat, in urma cu vreo 15 ani, sub administratia Filip.

conform planurilor de reamenajare, Stejarul Unirii moare pentru ca Piata a Unirii sa renasca. un proiect care ne "uneste" pe toti, alturi sau - pe cativa - impotriva lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu