marți, 17 februarie 2015

adevaru-i ca se...

...taie.

si, vorba aceea, "realitatea-i ca se fura".

un prieten mi-a trimis niste imagini de pe drumul Oradea-Cluj, fotografii care certifica taierea, in serie, a tuturor copacilor aflati la marginea acestui drum.

argumentul ar fi, cica, realizarea unor lucrari autorizate de modernizare a infrastructurii.



dincolo de consecintele pe care "lucrarea" le va avea asupra mediului si a caii de rulare, pe timp de viscol ori vara pe canicula, se ridica o intrebare, unde se duce atata lemn? nu uitati ca este vorba, in marea majoritate a cazurilor, de nuci, deci o esenta scumpa si un copac -teoretic- ocrotit!

eu inclin sa cred ca un "baiat destept" a imaginat o solutie si mai desteapta de a face bani curati. identifici un palc de nuci, aparent ai nimanui, ghicesti o "lucrare", poate mai degraba o lucratura, si te faci cu cateva vagoane de lemn, care valoreaza sute de mii de lei. sigur, pentru asta trebuie sa ai si ceva spate. dar, cu niste "comisioane" si asta se poate rezolva.



poate are DNA urechi si verifica ipoteza asta.

cam la fel s-a intamplat cu sutele de nuci, care valorau milioane de lei!, de pe teritoriul Parcului Industrial din Oradea. nici pana astazi nu s-a aflat unde a disparut muntele de lemn de nuc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu