joi, 26 februarie 2015

asta nu-i coruptie?

inainte de a va pune in fata intrebarii care nu-mi da pace de vreo doua zile, trebuie sa va marturisesc ca observatia de la care a plecat "dilema noua" nu imi apartine. ea a devenit publica pe fb, fiind lansata de un vechi amic, culmea unul dintre cei care sustin - selectiv - demersurile administratiei Bolojan.

asadar, cat a fost de legala sau de ilegala angajarea fostului viceprimar al Oradiei, Ovidiu Muresan, la Compania de Apa Oradea?

pai sa vedem:

- e clar ca "instigatorul", in aceasta cauza, a fost insusi primarul Ilie Bolojan, cel care a recunoscut public ca i-a oferit fostului sau secund postul de Director Comercial al regiei subordonate Primariei Oradea. post pe care, dupa cum se stie, Muresan l-a si capatat.

- ok.

- intrebare: poate demonstra CAO ca a anuntat public, pe undeva, la AJOFM Bihor, in presa, etc., faptul ca acest post este disponibil? ca, daca nu poate, e in culpa!

- a doua intrebare: poate demonstra CAO ca a organizat concurs pentru ocuparea acestui post? concurs care - evident - a fost si el anuntat in prealabil si s-a derulat dupa toate regulile de publicitate, competenta, egalitate de sanse, impuse de lege pentru ocuparea unui loc de munca intr-o institutie publica? iarasi, daca nu poate, CAO e in cupla, sau - daca vreti - de-a dreptul in CAcaO.

acum intelegeti de ce scriam mai sus ca primarul Ilie Bolojan poate fi suspectat de instigare la comiterea acestor fapte care, dupa mintea mea, limpede ca buna ziua, reprezinta o forma eclatanta de coruptie?

indraznesc sa spun ca exista sute de oradeni, tineri sau mai putin tineri, poate mult mai potriviti decat Ovidiu Muresan pentru a ocupa postul de Director Comercial al CAO, post platit din banii nostri, ai tuturor.

toti acestia au fost discriminati pentru a i se servi fostului vice o slujba calduta si comoda, aproape de mana Stapanului.

am mai scris-o si o repet, macar ca sa nu zica altii ca n-a zis nimeni, cum am mai citit in chestiunea Pietei Unirii.

pare ca regiile locale sunt mosiile lui Ilie Bolojan, unde acesta angajeaza cand, cum si pe cine doreste el. ei bine, nu e asa! exista legi care spun limpede cum se fac angajarile in institutiile administratiei de stat si locale ori in cele subordonate lor.

dar probabil ca liberalismul de pe Cris, inciotat cu social-democratia nu trebuie sa tina cont de legi.

acu', cu permisiunea dumneavoastra, as mai intreba ceva. daca asta nu e un caz clar de coruptie, ce-o fi, Doamne?!

si, fiindca tot trece printr-o perioada de hiperactivitate, DNA nu se sesizeaza si in astfel de abuzuri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu