marți, 12 mai 2015

lectia

sau despre individul incremenit in proiect.

ma bate gandul ca de data asta, adica la al doilea referendum, sa ma duc sa votez.

cu putina indrazneala, as spune ca fac parte din acel segment "electoral", porbabil de nisa, care nu s-a dus la vot, nu din cauza ca nu l-a interesat subiectul, ci fiindca ceva l-a suparat: campania, atitudinea primarului, miza, modul in care ea a fost descrisa, etc. pot fi o mie de motive sa stai acasa, e destul unul sa mergi la urne.

eu am stat acasa fiindca mi-a displacut profund aceasta campanie, exagerata, mincinoasa si, mai ales, concentrata exclusiv pe persoana primarului Ilie Bolojan. de parca, Doamne apara!, ar fi fost vorba sa ne unim toti, vreo doua sute de mii, cu el!

mai mult, cred, ma astept ca si in "turul doi" povestea o sa se repete. adica tot despre el o sa fie vorba. ca e mana cereasca sa iti tot lustruiesti imaginea de om politic pe banii prostilor. asa ca se mai poate repeta de doua ori, de trei... si e pacat de atata cheltuiala!

o mai spun o data, pentru Oradea, "unirea" e o afacere buna. dar, din pacate, acum nu despre asta a fost vorba si e pacat de atata efort irosit.

cred ca Ilie Bolojan si-a capatat lectia. din punct de vedere moral e un "looser". a incasat-o, dar sa nu va asteptati sa o recunoasca. iata, s-a mai inventat o scuza si, vai cata lipsa de imaginatie!, tot "ungurii-s de vina". referendumul a picat fiindca n-au votat cartierele Episcopia si Podgoria. poate ca n-au votat tocmai fiindca, aceste foste comune, inghitite candva de Oradea Mare, simt ca n-au fost nici pana astazi integrate urban. asta ar trebui sa le dea mult de gandit celor din Sinmartin, daca pentru ei nu ar fi deja prea tarziu.

dar sa revenim la dl. primar si la tenacitatea lui proverbiala. cred ca, daca ar fi ramas aproape de cei care l-au ales, daca ar fi fost, cum se zice la noi, mai omenos, daca alegea sa spuna adevarul despre referendum i-ar fi iesit de la prima strigare.

cum il vad pe Ilie Bolojan incapabil sa isi asume esecul si, implicit, sa se schimbe, ma bate gandul ca pe 14 iunie sa ma duc la vot. ca sa nu-l mai vad chinuindu-se sa ne convinga si facandu-si campanie electorala. in plus, facand acest gest PATRIOTIC, sper sa scutesc Oradea de alte noi si noi cheltuieli. cine stie cat ar fi capabil s-o duca tot asa? vorba aia, pana-i iese cum vrea.

daca am zis ca ma duc la vot, n-am zis ca ma duc sa votez "da".




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu