marți, 5 mai 2015

ingratitudine

mi-e lehamite de personaj! chiar mi-am propus sa nu mai scriu despre el. citesc ca unii se mira costatand ca toata campania pentru unificarea cu Sinmartinul e facuta ca "pentru prosti". toate campaniile sunt facute pentru naivi, oamenii care stiu pe ce lume se afla nu pot fi manipulati, nu sunt "tinte" pentru campanii, fiindca ei stiu precis, vorba aia, "cu cine voteaza".

dar nu despre asta e vorba... citesc ca presedintele Consiliului Judetean, Cornel Popa, isi declara, public, sprijinul pentru ideea unificarii Oradiei cu Sinmartinul.

in replica, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, spune ca C.J. Bihor nu poate administra eficient aeroportul, lasand impresia ca vrea sa-i scoata colegului sau de partid pista de sub picioare.

pai, daca-i asa, marele strateg Ilie Bolojan ar fi trebuit sa se gandeasca mai intai sa uneasca Oradea cu Nojoridul, ca sa "inghita" aeroportul. dar timpul nu-i pierdut inca...

povestea asta imi aminteste de celebrele cuvinte care ii apartin -cred- lui Balzac. el spunea ca "Ingratitudinea este cea mai eclatanta dovada a lipsei de caracter".

sigur, cand e vorba de politicieni nu are niciun rost sa te astepti la recunostinta. ei sunt dintre aceia care cred ca totul li se cuvine.

ma gandeam ca reactia asta neprincipiala ar putea fi o polita, platita de primar presedintelui C.J., in amintirea vechii povesti cu Muzeul, cand Cornel Popa n-a fost de acord cu mutarea institutiei in Cetate, asa cum si-ar fi dorit Ilie Bolojan.

in orice caz, ramane sa consemnam gestul "plin de eleganta" al primarului. din pacate, nu ar fi primul... poate nici ultimul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu