miercuri, 29 aprilie 2015

totul pentru vot...

chiar totul pentru victorie?!

iata, azi suntem mai destepti decat ieri. am aflat cel putin cat costa concertul pus la care pentru a mobiliza electoratul la referendumul ce vizeaza unirea Oradiei cu Sinmartinul. 82.000 de lei! adica, 820 de milioane de lei vechi sau, daca vreti, asa, aproape un miliard! eu am mai spus-o, cineva a luat-o razna...

banii astia, cel putin astia, e limpede, sunt din buzunarul nostru, al oradenilor. ramane de vazut, in timp, daca "investitia" merita. dar nu pot sa nu remarc ca, poate, printre cei 180.000 de locuitori ai Oradiei, or fi, doi-trei, care se opun proiectului mosit de primarul Ilie Bolojan. e oare moral sa faci campanie pro-unificare din banii pe care si acestia, opozantii vreau sa zic, i-au platit sub forma de taxe, impozite, amenzi? eu cred ca nu este.

dar, inca tot nu am aflat cine plateste restul circului. azi, de pilda, scara blocului in care locuiesc avea la intrare un adevarat covor colorat, format din pliantele care ne cheama la vot. bani aruncati si calcati in picioare! ai cui sa fie oare?

revenind, pentru cateva randuri, la costul "distractiei" care, vorba aia, e "scump, dincolo era mai ieftin", trebuie remarcat faptul ca Oradea investeste mai mult in acest eveniment de campanie decat a facut-o pentru sarbatoarea anului nou si, proportional, cu ocazia festivalului "Toamna oradeana". citesc, oarecum surprins, ca Daniel Vulcu, consilier PNL, director de teatru si apropiat al primarului, s-a abtinut de la vot. nici nu ma mai mir ca ziaristii s-au abtinut si ei sa-l intrebe de ce?

daca tot decide Maria Sa, dl. Bolojan, care ne sunt sarbatorile cele mai importante, croindu-le bugete pe masura intereselor sale, poate propune si o modificare a calendarului sarbatorilor oficiale, dupa pohta inimii si interesele partidului. nu pot sa nu remarc cat de ipocrit a fost ambalat referendumul, in acelasi pachet cu Ziua Europei. sa stiti ca cucoana Europa se simte ofensata, domnule primar!

de partea nostima a povestii tine si faptul ca artistii care vor participa la concertul mobilizator au fost arvuniti inainte ca alesii locali sa voteze proiectul actiunilor culturale pentru anul in curs. n.b. e aproape luna mai si pana acum cultura locala n-a avut buget! mare noroc cu referendumul, ca ramaneau artele fara niciun sfant, ca fotbalul.

aha! ca veni vorba de fotbal. stiti care e marea afacere in povestea asta cu unificarea? ca FC Bihor poate sa se duca pe pustii. vom avea alta echipa municipala, Luceafarul!

"mandra corabia, meter carmaciul"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu