marți, 28 aprilie 2015

Sinmartinul si niste intrebari - fara raspuns

inteleg ca e "campanie electorala" si inteleg ca interviul face parte din arsenalul de comunicare al echipei de campanie, chiar daca - din perspectiva jurnalistica - lucrurile par cumva pervertite, dar nu pot sa inteleg de ce nu se pun anumite intrebari si, evident, nefiind puse, ele nu primesc nici raspuns.

1. inainte de a integra Sinmartinul nu era necesar ca administratia locala sa faca ceva mai mult pentru ca Episcopia sa devina cu adevarat parte a orasului Oradea? au trecut aproape 50 de ani de cand fosta comuna a fost integrata administrativ municipiului si nici acum nu-i putem spune macar cartier marginas. dincolo de calea ferata, chiar daca exista un supermarket si o sosea nationala e cam ca la tara. ma tem ca asta va fi si soarta celor din Sinmartin. Oradea vrea de la ei pamantul pe care ea nu il are. si dupa aceea? mai vedem, nu? zece ani trec repede si s-ar putea ca, ajungand ziua in care vor plati impozite ca la oras, cei din Sinmartin sa realizeze ca a fost mai mare daraua decat ocaua.

2. tot nu pricep cum vine chestia asta cu "Oradea oras turistic si industrial"?! ori e laie, ori balaie? numai suuper primarul Bolojan, pe care se pare ca nici poluarea nu-l deranjeaza, nu pricepe ca aceste doua concepte nu merg impreuna. ma intreb cine si-ar face vacanta intr-un centru industrial? poate la Cernobil...si cu turismul s-ar cuveni s-o lasam mai moale, ca azi-maine seaca si la noi putul cu apa calda... e si asta o forma de poluare, nu? atunci sa vedeti "capitala turismului termal"! apa calda cu termoplonjonul. ca sa nu mai vorbesc de faptul ca, inainte de mica unire, n-ar fi fost rau sa punem Oradea la punct, pentru turisti si pentru oradeni. ei as, mofturi! noi "renovam Baile Felix". si inca ceva, cei ce veneau in Felix, veneau si vor veni fara sa le pese ca la intrare scrie Sinmartin, Bai sau Oradea Mare.

3. mie tot nu imi da pace gandul cu costurile acestei campanii care, iata, ia proportii ciclopice. aud ca, la cinema, se difuzeaza spoturi pro-unificare. e o premiera in comunicare, desi nu cred ca e corect sa fiu indoctrinat pe banii mei. in ultima zi de campanie se pune de un concert cum Oradea Mica n-a binemeritat nici la ziua ei, de vreo sase ani incoace. eu vin si intreb, iar, cine da atatia bani si ce scop urmareste? un consilier local mi-a marturisit ca el personal nu a vazut niciun buget pentru tot circul asta. deci, as putea trage concluzia ca banii, sau o parte din ei, vin de altundeva. de unde? de la cei care au interesul ca referendumul sa treaca. uite cum vorbele celui care l-au intrerupt pe dom' primar cand cu discursul de Ziua Oradiei nu mai par atat de absurde. cum zicea: "lacheu imobiliar"? hmm...

eu zic sa ne mai gandim. nu strica niciodata sa socotesti de doua ori si sa tai o data!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu