miercuri, 9 decembrie 2015

Noi plătim, nu gândim!



Iniţial, platforma „Orădeni, vrem apă caldă, căldură şi aer curat – Miting împotriva lui Bolojan!” mi s-a părut a fi un demers naiv. Dar, cu fiecare zi ce trece, cu fiecare nouă „ispravă” a administraţiei noastre, aceasta tinde să devină o opţiune tot mai serioasă. Dacă lucrurile continuă aşa, va fi musai să ieşim în stradă. Şi zic să ne grăbim, până când căpcăunul nu pleacă...

Iată unul din zecile, sutele, de motive pe care administraţia locală a avut grijă să ni le furnizeze de-a lungul anului.
8 decembrie a.c. – nu tu apă caldă, nu tu căldură, nici apă rece... Responsabilii să plece!

A doua zi e iar una din acele zile în care, călătorind cu tramvaiul, poţi şti cine de ce parte a Crişului locuieşte, în funcţie de damful pe care îl emană. Ce mai oraş european suntem!

Reparaţiile astea „programate”, nu se puteau programa astă vară? E oare prima dată în istoria Oradiei când se spală conductele? Mă îndoiesc. Dar, niciodată nu a durat atât şi nici nu s-au făcut iarna.

De ce, dacă se întrerupe apa rece, nu avem nici apă caldă? Oricum aproape niciodată aceasta nu atinge temperatura la care ar putea să fie prea fierbinte pentru o baie aşa cum trebuie.

- Şi de ce e frig în casă?
- Bonus!

E firesc să îţi cumperi apă de băut, când eşti „cotizant” la CAO? Administraţia locală susţine cumva firmele de îmbuteliere a apei de la robinet?

Mă întreb câţi orădeni şi-au făcut în aceste zile provizii de apă şi câţi dintre ei au bătăi de cap pentru că au uitat sau nu au avut timp să facă asta?

Oare câte inundaţii se vor petrece pe la blocuri fiindcă, aşteptând minunea de a avea apă, unii vor uita robineţii deschişi?

Câte mici afaceri suferă din pricina unor astfel de măsuri „programate”? Cum o fi să ai o cafenea, un bar sau un restaurant şi să nu poţi spăla vasele? Nu vreau nici să îmi imaginez cum o arăta copaia în care se spală, la grămadă, vesela!

Poate unii s-ar duce la sport dimineaţa. Dar, după, nu pot să facă un duş! Sigur, pot merge după-amiaza, dar, de ce să ne facă nouă Primăria program?!

Nu pot să înţeleg de ce în ţările civilizate nu se întâmplă aşa. Poate fiindcă avem, la CAO, (şi) un director – taman la marketing! – angajat pe ochi frumoşi.

Toate astea sunt întrebări care nu sunt puse public şi, în consecinţă, nici nu-şi primesc răspunsurile atât de necesare. Pentru că noi plătim nu gândim!(?)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu