marți, 15 martie 2016

Oradea Mare sau Copşa Mica?



 
N-am avut timp zilele astea să povestim. Sunt, din fericire, lucruri mai importante pe lumea asta decât să te ţii scai de Bolojan. Totuşi, sunt şi lucruri care nu pot fi trecute cu vederea. Unul dintre acestea ar fi tupeul. Asta ca să fiu blând, fiindcă iniţial am vrut să scriu „nesimţirea”.

M-am bucurat nespus de mult să aflu, din gura domnului S(ul)tănel Necula, directorul Termoficare Oradea, că unul din cazanele vechiului CET va rămâne în funcţiune şi după ce noua centrală pe gaz va intra în exploatare. Din când în când, o să mai prizăm nişte cenuşă, ca să ne aducem aminte de vremurile bune de altădată, când „capitala turistică” Oradea Mare rivaliza cu Copşa Mică.

Remarc, totuşi, că în acelaşi cadru, directorul CET a avut decenţa să le ceară scuze orădenilor pentru că în iarna care a trecut nu s-au prea putut bucura de serviciile pe care le plătesc, atât de scump, regiei falimentare de interes local.

Primarul Ilie Bolojan, care vorbea aproape simultan în faţa presei la sediul de partid, n-a dat dovadă de aceeaşi, minimă, decenţă. Edilul a constatat, precum „organul” de Miliţie, că „sistemul de termoficare nu a funcţionat aşa cum trebuie nici iarna aceasta”. Atât! Ca şi cum domnia sa ar fi deasupra acestor treburi "mărunte". Poate aşteptările mele sunt prea mari. Nu vreau scuze din partea şefului administraţiei locale. „De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”. Dar, cred că pot pretinde ca, înainte de orice altceva, să am căldură şi apă caldă în casă, drumuri bune, siguranţă publică, servicii de salubritate şi puţin respect în raporturile cu administraţia. Pentru că plătim toţi pentru asta. Să fie clar, de aici începe orice discuţie despre „performaneţele” unei administraţii şi, ce să vezi!, tocmai aici lucrurile lasă de dorit. Desigur, dacă ai curaj să mai „vezi”, să mai spui...

Aparent în altă ordine de idei, citesc că aqua-parkul Oradiei e gata în proporţie de 98%, dar va fi deschis abia peste două luni. Adică le ia 60 de zile ca să mai facă 2% din lucrare?! Hai să fim serioşi! Scopul este ca scăldătoarea să fie deschisă în mai, în toiul campaniei electorale, ca să îşi spele fraierii cenuşa ce le-a fost aruncată în ochi. Nu cumva, din cauza problemelor de vedere, să nu nimerească cu ştampila acolo unde trebuie.

Pe creiere de vă lăsaţi spălaţi, poftiţi de mergeţi să-l votaţi!

P.S. Cică s-a decis, Lucian Popuş candidează din nou pentru funcţia de primar al comunei Sânmartin! Adică vrea să fie iar primar al comunei cel care şi-a dat toată silinţa la  „îngroparea” ei?! Şi, întreb iar, dacă de data Oradea votează „Da” la referendum? Domnul primar Popuş demisionează? Mă rog, vom vedea... dacă va mai fi referendum.

2 comentarii:

  1. "Dar, cred că pot pretinde ca, înainte de orice altceva, să am căldură şi apă caldă în casă, drumuri bune, siguranţă publică, servicii de salubritate şi puţin respect în raporturile cu administraţia. Pentru că plătim toţi pentru asta. Să fie clar, de aici începe orice discuţie despre „performaneţele” unei administraţii şi, ce să vezi!, tocmai aici lucrurile lasă de dorit. Desigur, dacă ai curaj să mai „vezi”, să mai spui..."



    Cu siguranta cenusa ti-a afectat creierul ala mic de-l ai, si probabil nu-ti functioneaza acel ultim si trist neuron.

    Da sunt de acord ca nu am avut apa si caldura asa cum trebuie, dar asta e o mostenire comunista veche. Bolojan e singurul care incearca sa o rezolve. Si o va rezolva pana la urma. Drumuri bune? Tu te auzi ce spui ma distrusule? In care era a carui primar am avut drumuri mai bune, idiotule? Vorba ta trebuie sa "vezi". Dar tu esti atat de prost de dai in gropi. Siguranta publica - in nicio tara din lume nu exista siguranta publica 100%. Criminalitate exista peste tot. Iar la acest aspect multe alte tari considerate civiliate stau mai prost ca noi. Salubritatea iar, Bolojan face mai multa curatenie decat oricare primar. Doar ca un idiot ca tine arunca de prea multe ori hartii pe jos. Respect in raporturile cu administratia: Bolojan e primul care a facut tot ce a putut sa simplifice si sa reduca timpul de asteptare la ghiseele ce tin de competenta sa inca de pe vremea cand era prefect. Adu-ti aminte idiotule cum stateam la cozi uneori si cate o zi si o noapte pt. pasaport sau buletin. Tot el e acela care a adunat toate ghiseele primariei intr-un singur loc ca sa nu mai umbli aiurea prin toata primaria. In plus esti tratat cu respect, ti se vorbeste frumos si chiar iti zambesc. E o diferenta mare intre ele si cele de la ANAF (care apartine de minister) unde se uita alea la tine de parca ar vrea sa te manance de viu. Deci foloseste-ti cutia aia craniana la ceva, macar umple-o cu ceva daca tot e asa de goala in prezent.

    RăspundețiȘtergere