marți, 26 iulie 2016

Câte-un pic, pic, pic...


E clar, criza apei este o realitate şi e tot mai aproape de noi.

„Nu ştiu alţii cum sunt...” vorba lui Creangă, dar de ceva vreme, poate e o coincidenţă sau nu – asta de când au pus noul CET la treabă, presiunea apei de la robinet lasă tot mai mult de dorit.

Valabil şi pentru apa caldă, dar, cel mai adesea, mi se întâmplă cu cea rece. Curge aşa de încet încât nu poate nici măcar să ţină duşul în funcţiune, sub presiune. Ca să nu mai vorbesc despre fapul că, de la duşurile foarte reci ale iernii trecute, am trecut – graţie luminatei noastre administraţii - la duşurile foarte fierbinţi, specifice sezonului estival.

Da, stau la ultimul etaj al unui bloc cu zece etaje. Dar, plătesc impozite şi servicii ca orice orădean cinstit şi, deci, cred că mi-aş putea dori, în mod legitim, să am apă la robinet.


Ori, te pomeneşti că în acest caz se aplică principiul conform căruia cu cât ceva e mai greu de găsit (în acest caz apa de la robinet – rece sau caldă) e, în mod oligatoriu, şi mai scump. Că, deh, aşa funcţionează legile economice. Mai precis, cele ale economiei de piaţă, în viziunea celor (re)instalaţi în Piaţa Unirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu