miercuri, 6 iulie 2016

Aflarea în treabă...

... sau în intersecţie

De mai ieri, în intersecţia bulevardelor Dacia şi Decebal, se ară pe spaţiul verde. Mai bine spus, microcosmosul de acolo a fost luat la greblat, săpat, tăiat, frezat... Cică, oficial, o firmă din parcul industrial s-a gândit că astfel trebuie să îşi manifeste recunoştinţa faţă de oraşul care a primit-o să îşi facă afacerile aici.

Aşa?! Zău, puteaţi mai mult şi mai bine. Dacă chiar nu aţi avut ce face cu banii, decât să stricaţi un spaţiu verde, aţi fi putut să plătiţi pe cineva să stârpească câmpurile de ambrozie care cresc peste tot, tocmai în vecinătatea Parcului Industrial. Sau aţi fi putut să daţi o pâine copiilor săraci. Dar ce-aţi avut cu acest spaţiu verde? Vi s-a pus pata?Colţul acesta de natură e acolo de mai bine de patru decenii. În acest timp acolo s-a creat un ecosistem. Toate plantele care trăiau acolo o duceau bine mersi şi fără să vă suiţi voi buldozerul peste ele. Da, aţi venit voi, de cine ştie unde, să daţi lumea peste cap?!

S-au scos din rădăcini sute de metri de gard viu. Comanditarii spun că vor să dea un aer "occidental" acelui loc. Băi să fie! Te pomeneşti că gardul viu nu e destul de englezesc pentru ei?! Poate nici gazonul nu le place. O să fie ţărână, aşa ca-n "parcul" cel nou de lângă Peţa. În plus, au mai scos din rădăcini şi câţiva arbuşti... Ce să zici? Nu poţi decât să le mulţumeşti pentru bunele intenţii. Dar, ei nu ştiu, şi "iadul e pavat cu bune intenţii".

Ce văd eu acolo e că schimbarea la faţă, cu orice preţ, a oraşului merge mai departe.

Aşa băieţi, stricaţi tot! Nu vă oprţiţi până când noi, cei care ne-am născut aici, nu vom mai recunoaşte oraşul remodelat după chipul şi gândul primarului Ilie Bolojan.

Dacă primarul e chel, giratoriul tre' să fie şi el! Aştept cu nerăbdare ca spaţiului verde să-i crească sprâncene stufoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu