marți, 19 noiembrie 2013

aberatie de decoratie

o situatie care oriunde in lume ar fi pus punct unei cariere politice nu este de ajuns sa il doboare pe Ioan Mang. numa' ce-i drept ca si lumea i-a trecut-o elegant cu vederea. dar de aici pana la a afla ca presedintele PSD Bihor a fost decorat e cale lunga. am ramas interzis cand am citit stirea conform careia Ioan Mang a fost facut ofiter al unui ordin belgian, sub semnatura regelui insusi.
e clar ca vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor este inscris intr-un adevarat maraton de imagine, dar lumea stia ca belgienii iubesc copii, nu plagiatorii!
auzi "ofiter" al unui ordin regal!!! candva ofiterii decorati aveau onoare si reputatie. ce sa-i faci daca, fiind pesedist, Mang nu s-a putut invarti si el de o decoratie din partea Casei Regale a Romaniei, precum primarul Ilie Bolojan... iata, s-a descurcat si el cum a putut.
o medalie, in acest caz, ca in mai toate de altfel, e o iluzie, un miraj de onorabilitate, cel mult o mutare de imagine. insa plagiatul, tagaduit sau nu, tot o hotie ramane si tot de o retragere discreta ar trebui sa fie incununat. ma tot intreb, oare ambasadorul Belgiei la Bucuresti stie cui i-a prins medalia pe piept?
eu cred ca, intr-o lume normala, asa ceva nu se face, excelenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu