joi, 7 noiembrie 2013

o idee creata... fara de mustata

multe chestii a facut primarul Ilie Bolojan in Oradea: poduri, parcuri, giratii... acum pare ca s-a gandit c-ar fi venit vremea cu unii oradeni sa ia in primire aceste ctitorii, adica sa doarma pe sub poduri, prin parcuri, in strada. zic asta fiindca, din cate stiu eu, nu se prea poate lauda ca ar fi ridicat multe locuinte.
citesc ca, mai nou, domnul primar s-a gandit sa transforme locuintele pe care le detine primaria in zona centrala in spatii cu alta destinatie. atentie, acestea nu sunt deloc putine, circa 800, chiar dupa socoteala edilului! altfel spus, pe viitor, fiecare asemenea locuinta "de stat", odata eliberata, nu va mai fi inchiriata celor care se afla in situatia de a apela la ajutorul primariei, ele urmand sa fie scoase la vanzare prin licitatie publica.
manevra e destul de stravezie si, pe langa faptul ca este un indicator ca Primariei ii cam crapa buza dupa niste firfirei, ridica multe semne de intrebare. nu cumva exista deja un grup de potentiali clienti, dornici sa puna mana, la pret de "stat", pe aceste spatii?
hai sa zicem ca n-ar fi asa. ce mare afacere poti face la etajul II al unei cladiri din centrul istoric? salon de moda, cabinet avocatial...? nu cred ca, inainte de a lansa ideea, primarul sa se fi consultat cu cineva care chiar se pricepe la afaceri. niste facilitati ar face Oradea mult mai atractiva. si, pana una alta, toate micile afaceri care s-ar putea dezvolta in aceste spatii nu inseamna mare lucru pentru economia orasului.
dar hai sa trecem si peste asta! pe vecini, pe proprietarii de locuinte din acele imobile i-a intrebat cineva? ce te faci daca iei un spatiu si, din pricina a doi caposi, nu il poti folosi asa cum ti-ai imaginat? unde decontezi paguba, la Primarie?
una peste alta, ambalajul in care a impachetat dom' primar povestea asta pare cam straveziu. cine vinde stim! ramane de vazut cine cumpara?
daca alesii locali s-ar stradui sa-si tina rangul l-ar sfatui sau l-ar determina sa renunte la ideea asta creata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu