luni, 15 iunie 2015

nu se poate, "majestate"!

o mai spun (scriu) o data, ca sa fim in clar, ma numar printre aceia care si-ar fi dorit ca Oradea sa se "uneasca" cu Sinmartinul. cred ca acest fapt ar fi avut consecinte pozitive pentru Oradea.

nu m-am dus la vot din pricina campaniei desantate, mincinoase, de prost gust, construita pe ideea stalinista "cine nu e cu noi e impotriva noastra". si, sunt convins, au fost destul de multi oradenii care au simtit la fel.

doar un singur exemplu. nu mi-a venit sa cred ca il pot vedea pe SuuuperBolo afirmand ca el va salva lotusul termal! cum s-ar spune, din vorbe si de dragul voturilor, Ilie Bolojan e capabil sa intoarca si mortul de la groapa. tupeul primarului de la Oradea a fost intrecut doar de cel al omologului sau de la Sinmartin. alaturi de edilul municipiului, Lucian Popus o tinea sus si tare ca "minunea invierii" poate avea loc!

cat tupeu trebuie sa ai sa spui asta, cand esti primar la Sinmartin de "o suta de ani" si, in tot acest timp n-ai miscat un deget pentru a salva lotusul termal?! ei, nici cu Ilie Bolojan nu mi-e rusine. stia de catastrofa asta inca de cand era prefect dar... abia acum si-a adus aminte. tupeu de politician.

chiar mi-ar fi placut sa treaca referendumul. sa-i vad pe acesti ecologisti de conjunctura cum ar fi carat apa termala cu galetica la Ochiu' Mare.

si acum la subiectul zilei.

sper ca nu sunt senil. imi amintesc foarte bine ca, inainte de "turul doi", primarul a spus ca e pentru ultima data cand incearca unirea cu Sinmartinul.

acum o da la intors. pentru ultima data in acest an... la anu' poate o mai face o data. cu aceleasi costuri, intreb eu?

dincolo de faptul ca Ilie Bolojan ne ia, iar (!!!) drept prosti, stratagema e foarte stravezie. ce spera primarul? simplu, ca miza politica a alegerilor locale sa duca destui oameni la urne ca sa-i iasa si lui socoteala.

atata incapatanare ar trebui, zau, sa dea de gandit. exista, cred, o limita dincolo de care tenacitatea risca sa nu mai treaca drept o calitate ci o patologie.

dar calculul politicianist al primarului are o mica, mare, hiba.

Sintandreiul nu are incotro, la anu', vrea nu vrea, trebuie sa organizeze alegeri locale. ce se intampla cu consilierii si cu primarul comunei daca, sa presupunem, de data asta referendumul trece?

nu poti sa le multumesti pentru figuratie si sa-i trimiti acasa, sunt alesi! ca sa citez din clasici: "Aiasta nu se poate, Majestate!".

in cel mai fericit caz, "unirea" va deveni realitate administrativa din 2020 incolo. pana atunci cine stie cate se mai pot intampla. conform teoriilor expuse in aceste zile de primarul de astazi al Oradiei, oricum va fi prea tarziu.

si uite asa, iar a facut-o el nefacuta! desigur pentru cei care au cap si vointa sa priceapa...

ceea ce Ilie Bolojan pare incapabil sa inteleaga, poate fiindca traieste intr-o lume care pare sa se invarta in jurul lui, e ca nu poti face bine cuiva impotriva vointei sale. asa-i facuta lumea si eu zic ca e bine asa. pana la urma, asta e democratia. prosti sau misei, cum insinueaza partizanii primarului ca ar fi cei care nu s-au dus la vot, asta a vrut sau n-a vrut "poporul".

daca iti convine sa fii ales primar cu 60% din voturi, trebuie sa accepti si ca 70% dintre oradeni nu vor binele pe care tii mortis sa-l faci pentru ei. ce s-ar fi intamplat daca, intr-o situatie similara, n-ar fi fost vorba despre referendum, ci despre un vot politic? declansa domnul primar un razboi civil? declara Oradea republica autonoma, proclamandu-se consul pe viata? a fi liberal nu poate fi numai o eticheta, trebuie sa insemne si asumarea unei table de valori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu