vineri, 12 iunie 2015

taiati, taiati, taiati...

... pana cand nimic nu va ramane!

"Capitala verde a Romaniei", Oradea pierde cel putin un arbore pe zi.

sub ochii nostri, are loc un adevarat holocaust ecologic si nimanui nu pare sa-i pese. oamenii nu stiu, nu le pasa, nu vor sa stie si nici sa le pese.

pe strada Roman Ciorogariu era, pana zilele trecute, un copac inalt si sanatos. sa tot fi avut o suta de ani. coroana lui bogata umbrea si drumul si trotuarul. soferii isi disputau cate un loc de parcare la umbra lui. ei bine, nu mai e. a disparut! greu de inteles de ce. crengile sale nu se incurcau in nicio retea electrica, cum va spuneam, era bine sanatos, falnic si frumos. totusi l-au taiat. tapinarii lui Ilie Bolojan au norma la sacrificarea arborilor, precum altora li s-a pus norma la "pierdut" cainii din adapost. crime fara rost.

azi, chiar azi, in parcul Libertatii, au ras un castan. in acest caz, e vorba de un arbore batran, dar e greu de crezut ca ar fi pus in pericol viata sau bunurile cuiva. pe acest criteriu cred ca pot sa taie cel putin jumatate din copacii acestui parc. "mortul" era in mijlocul unui spatiu verde. au venit, l-au taiat, l-au "feliat" si l-au dus.

autori, cei care mai zilele trecute se dadeau prin presa "nevinovati" ca niste fete mari, angajatii RER. stau si ma intreb cat de ipocrit trebuie sa fii pentru a nega ceva ce se petrece in vazul tuturor? cum pot sa spuna ca nu taie copaci? si cum putem inghiti chestia sta? pana cand?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu