vineri, 22 ianuarie 2016

De-ar frige nesimţirea...

... ne-ar fi mai cald în case!

Cântărită doar după cum s-a achitat în această iarnă de sarcina - elementară - de a ne furniza căldura şi apa caldă în case, administraţia Bolojan este mizerabilă. Nici pe vremea lui Mihai Sturza n-a fost aşa de rău. N-o fi făcut el nimic, dar, cel puţin, nu ne-a ţinut în frig. Pe vremea lui, în ianuarie, CET-ul avea cărbuni. Azi pare mare lucru!

Doamna Georgeta Anghel s-a dus la şedinta Consiliului Local Oradea să le spună, Aleşilor şi primarului, ceea ce şi ei ştiu prea bine, că tremurăm de frig în case. Măsura nesimţirii celor care ne conduc este ilustrată perfect de faptul că, deşi Oradea are cele mai mari tarife la apă caldă şi căldură din ţară, orădenii rabdă de frig!

Nu pot să nu mă mir că "Aleşii" n-au avut până acum nimic de spus, că nici unul dintre ei, nici măcar cei din aşa-zisa opoziţie, care "e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire", n-a cerut demisia directorului CET. Ba, să mă iertaţi! A spus primarul că îşi asumă responsabilitatea? A zis! Atunci să îşi asume şi consecinţele. Adică să plece! Da', nici vorbă! Mai nou face pe neştiutorul. Cred că e inacceptabil. Când un primar spune n-am ştiut, mai ales că e vorba de căldura din casele oamenilor, nu-i mai rămâne decât să îşi dea demisia. "Oradea condusă prin telefon...".

Oare de ce numai Georgeta Anghel s-a dus la Primărie să spună că îi e frig în casă? Femeia asta merita, dacă nu o statuie, măcar o diplomă din partea comunităţii. Uneori am impresia că cea mai mare parte a presei locale e formată din jurnalişti care fac, zilnic, naveta din ţările calde. Cea mai gravă problemă a Oradiei, în iarna lui 2015 / 2016, nu e un subiect de presă la noi, decât cel mult ocazional - când se milostiveşte CET-ul să ne mai arunce niscai praf în ochi.  Nevoile de zi cu zi şi divertismentul, care îşi spune pretenţios presă, ne-au amorţit simţurile. Sau poate de la frig ni se trage amorţeala?

E o ruşine să înduri, să plăteşti şi să taci!

În  faţa evidenţelor, la mine în casă, alaltăieri nu cred că au fost mai mult de 15 grade, CET recunoaşte, în sfârşit, că îşi face datoria "la limita inferioară". Explicaţiile nu ţin de cald, când afară sunt -17 grade, domnule primar!

Dovedind din plin că sunt ori proşti ori cinici, cei pe care îi plătim ca să se ocupe de confortul locuinţelor noastre promit că, "dacă temperatura va mai scădea" au să ia măsuri. Chiar nu e cazul! vom îngheţa în somn. Noroc că, se spune, moartea prin frig e frumoasă.

Altă chestie halucinantă, care pune în lumină cooperativa politică de la nivel local, e că, în ciuda evidenţelor catastrofice, PSD, Protecţia Consumatorului, Prefectura Bihor, etc. tac! Nişte loaze. Dacă, nici frigul din casele orădenilor nu e subiect politic, înseamnă că ori nu vrei să câştigi alegerile ori nu te duce capul. Ar trebui să facem toţi ca Georgeta Anghel. Să mergem peste ei, să le arătăm obrazul şi, după aia, uşa! Deci, perspectivele sunt sumbre. Nu avem de la cine să aşteptăm ceva. De aceea Georgeta Anghel trebuie sa ne fie exemplu, orădeanca a spus că "împăratul e gol". Eu personal i-aş pupa mâna pentru asta!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu