marți, 27 mai 2014

arogante rosii, roz-bonbon

ieri, cand l-am vazut pe Victor Ponta vorbind de la tribuna Parlamentului, cu prilejul motiunii de cenzura, m-am simtit ca si cum as fi incasat un pumn in plex. e ceva vreme, desi mai ca as zice ca nu s-a mai intamplat niciodata, de cand liderul unui partid la putere a dat de pereti cu toata opozitia in acest hal!

dictonul "glorie invingatorilor, onoare celor invinsi" e prea subtil pentru micutul Che si ortacii lui.

si, ca sa vezi!, cat de contagioasa e aroganta. azi Ioan Mang si Ovidiu Muresan il trimit pe primarul Ilie Bolojan la plimbare cu Elena Udrea "de manuta"! o victorie electorala te iarta, oare, de tot: de plagiat, de impostura, de orice?! asta sa fie democratia, sistemul care face bun si din ne-bun?!

eu zic ca "zmeii" pesedisti s-au cam pripit. e cam devreme sa constati, pseudo-analitic, ca "Ilie Bolojan a pierdut increderea oradenilor". sa le spuna cineva pesedistilor ca "ceilalti" nu sunt doar ei, chiar daca au castigat alegerile.

poporul a votat cu cei care le-au dat inapoi pensiile, i-au reintregit salariile si au stiut sa joace rolul fecioarei seduse si abandonate de Antonescu cel rau. ne place sau nu, eu cred ca... "asta e nivelul". cel mai mare rau pe care il poti face romanilor e sa le tai din saracia distribuita tovaraseste de stat. precum cel mai mare bine pe care il poti face aici este sa dai "pomana", ce au luat altii, mici, slapi, galeti electorale...

in plus, desi nu sunt fan de Bolojan, constat si scriu cu o oarecare usurare, vazandu-i cum se manifesta pe urmasii liberi ai lui Nastase, ca inca administratia oradeana e liberala. aveti dubii?! vedeti pleiada de directori din administratie, ca pe functionarii mai rasariti nu i-a numarat nimeni, inregimentata in PNL. daca PSD-ul ar fi fost chiar asa de tare, astia erau acum toti colegii viceprimarului Ovidiu Muresan. sper ca primarul e inca destul de "baiat" ca sa nu se dea pe langa piciorul invingatorilor, mai ales ca tocmai a facut cunostinta cu bombeul pesedist.

faptul ca azi PSD se lauda cu un scor dublu fata de PNL nu inseamna ca, in 2012, n-au fost "tractati" de Ilie Bolojan. din contra! atunci primarul le-a prins bine, va mai amintiti cum topaiau toti, mai ales pesedistii, in jurul lui? bine pe care, azi, stangistii il rasplatesc asa cum stiu ei, cu aroganta. Ilie Bolojan isi aminteste acum, cu amar cred, de vorba aia despre cei pe care nu-i lasi sa moara ca, pe urma, sa nu te lasa sa traiesti.

si, aproape de final, cireasa de pe coliva logicii. pesedistii cer sa fie tratati "de la egal la egal". pai, daca sunteti asa de grozavi, fiti viteji pana la capat! pana una alta eu am si dat fuguta la Cris, sa vad banii care ar trebui sa vina ca o viitura dinspre Bucuresti. nu-s! orice mare triumf are, in miezul sau, inceputul declinului. esential e cum iti tratezi victoria. insa nu vreau sa ma incurc in filosofeli cu pesedistii.

de la ei ma astept sa spoiasca iar in roz curvesc holul sediului organizatiei judetene si sa puna steagul rosu de partid pres la intrare. ca sa afle tot poporul ca situatia e rosie, roz-bonbon.

macar la ei...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu