marți, 6 mai 2014

de... nicio culoare

avem, cum incercam sa sugerez in titlu, conducatori care - din punct de vedere politic - nu-s "de nicio culoare", cum spunea bunica mea.

dupa ce primarul Ilie Bolojan ne-a adus la cunostinta ca, oricat ar fi el de liberal, este adeptul "monopolului", in domeniul economiei, nu in cel al tariilor alcoolice, secundul sau, viceprimarul Ovidiu Muresan, tine si el sa ne demonstreze ca e un "autentic" reprezentant al stangii.

recent, Consiliul Local Oradea a binecuvantat o mai veche idee a primarului, privind transformarea locuintelor din fondul local, situate in zona centrala a Oradiei, in locatii pentru mici afaceri, sedii de firme etc.

in acest context, dl. Muresan, presedintele PSD Oradea!, spune ca este vorba despre acele spatii de locuit, aflate in proprietatea municipalitatii, care se vor elibera "pe cale naturala". una din aceste cai este, in viziunea domniei sale, "renuntarea".

si asta nu-i nimic! prima intrebare care se pune in legatura cu initiativa vanzarii de acestor spatii de locuit este de ce nu le-ar cumpara tocmai chiriasii? daca tot sunt de vanzare, ca asa spune legea - dupa cum zice insusi vicele - de ce sa nu beneficieze chiriasii de un drept de preemptiune?

alta la mana! cum poti sa vinzi un spatiu, care cica are sau va avea altfel de destinatie decat cea de locuit, fara sa-i fi consacrat juridic aceasta forma de intrebuintare? daca cel ce cumpara spatiul nu reuseste sa obtina acordul necesar (!) al vecinilor pentru "afacerea" sa? ar putea, in acest caz, sa spuna ca a fost tras pe sfoara de administratia locala, care i-a vandut "ceva" drept "altceva"?! cand cumpara un astfel de spatiu, investitorul nu plateste (sau cel putin asa e lasat sa creada) pentru un imobil destinat afacerilor, nu o locuinta?!

te pomenesti ca vicele nostru pesedist vrea sa-i ajute pe capitalisti sa impinga, catre periferie, categoriile sociale mai putin favorizate ce locuiesc in multe din aceste "case" ale primariei? asta da, socialism curat! curat, turmentat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu