miercuri, 28 mai 2014

ganduri... de dupa

sa fiu al naibii, n-a fost atata vanzoleala in campania electorala, cum este acum, dupa! poate ca, daca s-ar inversa prioritatile, si politica noastra ar functiona mai bine.

despre proiectul unificarii dreptei: gasesc ca e cat se poate de trist faptul ca, iata, aceasta nu se poate aduna decat amenintata de sumbrul spectru al pesedeului.

si mai suparator, dar si pilduitor totodata, e ca politicienii nostri nu pot construi "platforme" politice decat impotriva a ceva sau contra cuiva. pana acum a existat un proiect "anti-Basescu", acum se pune la cale o alianta politica impotriva lui Ponta sau contra PSD. "Viorele, mai taiem si noi ceva?".

tare ma tem ca n-o sa iasa mare lucru din chestia asta cu dreapta. daca pana acum au reusit sa nu discute despre persoane, liderii dreptei sunt totusi selectivi in ceea ce priveste potentialii parteneri politici. se pare ca PNL nu vrea sa se vada alaturi de PMP.

clasa noastra politica e incapabila sa contruiasca, se poate concentra numai cand se pune problema sa demoleze pe cineva, politicienii nostri par piesele unei veritabile masini de razboi, conceputa pentru "victoria finala". va veni ziua cand vor constata: "am infrant"!

ma intreb daca asta e un blestem, e un mod de a fi, invatat in 25 de ani, e un tipar genetic? oricum, e tare rau ca e asa.

in alta ordine de idei. acum cativa ani, Ioan Mang prelua conducerea PSD Bihor. parea atunci ca, in sfarsit, acest partid si-a gasit un lider demn de statura sa, un gentilom. fata de multi dintre predecesorii sai, Mang facea figura de baiat subtire, parea un adevarat salt calitativ, o evolutie. ma intreb ce s-a intamplat cu acest lider? l-a afectat atat de mult scandalul legat de plagiat, demisia fortata din functia de ministru l-a inrait cumva intr-o asemenea masura, aici te duce acerba competitie din viata politica ori asa a fost dintotdeauna? "da-i omului puterea, ca sa-i cunosti adevarata fata...". eu nu-l recunosc pe noul Ioan Mang.

dupa ce ieri si-a incordat muschii, ca intr-un regal de culturism politic pe muzica de manele, azi presedintele PSD Bihor ii santajeaza, fara nicio jena, pe directorii liberali din institutiile descentralizate. mesajul e clar, viitorul pozitiilor lor depinde de refacerea USL. sa vedem cati liberali vor fi dispusi sa isi tradeze partidul pentru scaun! Ioan Mang e convins ca, presand mica cicoime locala a liberalilor, poate forta baronatul partidului sa revina in USL. in plus, il au si pe Tariceanu, prototipul moravurilor ultra-usoare din politica zilelor noastre.

si inca o observatie, Antonescu nu e prost. a obtinut timp pentru a-si salva pozitia in partid. daca reuseste sa se lege de proiectul unificarii dreptei, sa faca din acest proiect o tinta pentru intregul partid, are toate sansele sa ramana la putere sau cel putin sa fie candidatul dreptei la presedintie, ceea ce ar fi si mai rau. daca va fi perceput, in primul rand de liberali, ca intruparea noii linii politice a partidului, va reusi sa transforme dezastrul personal intr-un compromis onorabil. in lumea in care "nimeni nu e de neinlocuit", castiga cei care reusesc sa creeze impresia ca sunt indispensabili.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu