marți, 13 mai 2014

pacalici de campanie

citesc si ma amuz. vad ca presedintele PSD Bihor se plange presei ca inspectorul general scolar, Daniel Negrean, ar fi trimis elevi la o actiune cu iz electoral, organizata de colega sa de partid, deputatul liberal Florica Chereches.

stiti vorba aia, pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti?

cum vine chestia asta, Ioan Mang, liderul filialei locale a partidului de guvernamant se plange ca seful unei institutii descentralizate, aflat - teoretic in opozitie si practic in subordinea sa - face camapanie electorala dincolo de limitele legii?! de parca l-ar durea mana sa dea cu el de pamant.

doar ca presedintele PSD Bihor e prins intr-un prea complicat joc politic. Negrean este unul dintre cei mai infocati adepti ai sectei "martorilor Sfantului Ilie de la Primarie". exista, asadar, riscul ca, trantindu-l pe inspectorul scolar, sa-l enerveze pe Bolojan care, la randul sau, ar putea da de pamant cu viceprimarul pesedist, Ovidiu Muresan.

gurile rele zic ca PSD nu poate schimba toata garnitura serviciilor descentralizate fiindca pur si simplu nu are cu cine. in plus, cica pozitia lui Ioan Mang in partid ar fi atat de precara incat acesta nici nu indrazneste sa priveasca spre pachetul de privilegii publice, de teama ca nu cumva sa declanseze un adevarat razboi civil in filiala, conflict pe care l-ar putea plati cu capul.

cam asa se intampla cand nu sunt respectate regulile fundamentale ale jocului politic. cand te faci ca nu stii cine e la putere si cine e in opozitie, nu-ti ramane decat se te jelesti ca un neputincios. atunci, se pune problema, daca nu poti decat sa-ti plangi de mila, la ce folos sa ai puterea? vai, vai...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu