miercuri, 21 mai 2014

despre marinimia celor mari

citesc in presa ca, la Bucuresti, un proprietar a fost amendat cu o jumatate de miliard de lei vechi (!) pentru ca a taiat mai multi copaci dintr-un parc ce are inca o situatie juridica incerta. ma intreb daca primarul Bolojan nu ar trebui sa isi aplice o amenda cel putin egala pentru sutele, poate miile de copaci disparuti pe timpul "stapanirii" sale? poate ca nu, fiindca, pana la urma, o achita de la buget, adica tot din banii nostri.

chiar m-am mirat ca, pe parcursul lucrarilor la fundatia sinagogii din str. Independentei, muncitorii au parut destul de atenti cu cei cativa copaci crescuti de-a lungul gardului de la strada. se pare ca si la evrei o minune tine doar trei zile. acum, ca se lucreaza la fatada, doi dintre acesti copaci au disparut...

si, in alta ordine de idei, in miezul problemei, despre bani si marinimia celor ce conduc Oradea.

citesc de-a dreptul stupefiat ca Primaria iarta firma ce a lucrat, prost, la reabilitarea Pasajului Vulturul Negru de niste peanlitati care ajung - cica - la doua milioane de euro!

mai, de cand sa fi devenit Ilie Bolojan sora de caritate pentru firmele din constructii?! suspecta decizie!

nu pot sa nu ma intreb pe cati dintre noi i-a iertat administratia incruntata de vreo amenda, de vreun impozit, de ceva mizilic acolo, nu de doua milioane de euro?! si cica Primaria nu are bani!?

argumentul conform caruia exista riscul "de a pierde bani europeni" a devenit un fel de cheie universala pentru alesi, numa' buna si ca sa serveasca la slutirea Pietei Unirii, la taieri de copaci si ca sa ni se afume plamanii prin hornurile CET...

isi mai aminteste oare cineva cum, acum vreo sase ani, Ilie Bolojan tuna si fulgera, infierand cu manie proletara "lucrarile facute de mantuiala"? ei, uite-l cum a devenit "pentru unii muma"... cica "firma care a facut pasajul", de fapt l-a stricat, nu?, primeste "o a doua sansa". ca sa vezi! in ce dispozitie plina de marinimie se afla administratia oradeana. acum e momentul sa cerem: case, sedii, scutiri...

eu zic ca e musai sa (re)alegem aceasta formula politica inca macar doua mandate. mergand pe acest drum putem spera ca, intr-o buna zi, nu vom mai avea de platit: amenzi, impozite, parcari, intretinere si alte hangarale. ba o sa ne si aduca Bolojan si cu Malan bani de la ei de acasa!

PS cat de fericiti trebuie sa fie patronii de localuri din Pasaj ca acum, in plin sezon, se redeschide santierul! desigur, primaria le va reduce impozitele, proportional cu "prejudiciile" cauzate de lucrari. :-)

hai la lupta cea (mai) mare, din pasaj pana'n parcare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu