marți, 24 iunie 2014

razboi cu prioritate

pesedintele PNL Bihor e in conflict cu liderul liberalilor oradeni. Cornel Popa, adica, nu se intelege cu Ilie Bolojan asupra prioritatilor judetului.

presedintele Popa, care este si seful administratiei judetene, considera ca un drum, peste munte, spre statiunea Moneasa, poate contribui semnificativ la dezvoltarea turismului in zona Beius. la prima vedere, s-ar putea spune ca aceasta investitie va fi, mai degraba, folositoare turismului aradean.

Ilie Bolojan tuna si fulgera fiindca ideea sa, inelul metropolitan de centura, o sosea care - ocolind orasul - ar urma sa lege mai multe localitati din vecinatatea Oradiei, nu e prima prioritate a presedintelui CJ Bihor.

nu incape vorba ca propunerea primarului este mult mai importanta din perspectiva dezvoltarii econoice. insa are cusurul de a fi importanta, in primul rand, pentru oradeni.

cred ca, invatat sa nu i se puna nimeni in cale, Ilie Bolojan scapa sau trece cu vederea faptul ca presedintele Cornel Popa este presedintele intregului judet. intocmind agenda de prioritati pentru proiectele cu finantare europeana, asa cum a facut-o, presedintele CJ tine sa arate ca incearca sa faca ceva si pentru judet. ce si cat anume? e alta discutie. mai mult, pozitia sa e semn clar ca, la finalul acestui mandat, Cornel Popa nu vrea sa iasa la pensie. nici chiar daca, Ilie Bolojan il va provoca - dupa cum se aude - tintind sa-i ia functia politica de presedinte al PNL Bihor, ba - dupa unii - chiar si pozitia administrativa. tipic pentru Bolojan, cine are alta pozitie, ii sta in cale, il incurca, il contrazice... trebuie eliminat!

una peste alta, conflictul dintre cei doi lideri liberali e unul ce tine de prioritati si perspective de dezvoltare. insa, cred, e cat se poate de clar ca, si daca esti Ilie Bolojan, locomotiva partidului, nu poti pretinde sa iti impui propria agenda intregului judet. asa cum nu-i poti cere nimanui sa isi sacrifice interesele proprii pentru ale tale. sigur, ar fi ideal ca liderii politici sa identifice, in mod obiectiv, care sunt tintele prioritare ale judetului. dar, din partea clasei politice de la noi, nu poti avea astfel de inalte asteptari.

inca ceva, e adevarat ca 50% dintre bihoreni locuiesc in Oradea si in zona invecinata ei, asa cum argumenta, in interesul sau, primarul Bolojan. insa e cel putin la fel de adevarat ca un numar egal de bihoreni locuiesc in afara zonei metropolitane, oameni care au si ei asteptari, cat se poate de legitime, din partea Consiliului Judetean.

cea ce ma mira pe mine e lipsa de imaginatie a primarului. pe "tema" centurii au mancat o pita alba si mare: Petru Filip, Cornel Popa si, iata, acum Ilie Bolojan! eu inteleg, sunt convins chiar, ca primarul Oradiei tine sa isi confirme (impuna?) autoritatea de lider zonal, in scopul de a inghiti, localitatile limitrofe, dar raman la ideea ca, in Oradea, asa mica cum este ea acum, mai sunt inca multe de facut.

PS - in alta oridine de idei si fara nicio legatura. o instanta a stabilit ca eutanasierea cainilor fara stapan este ilegala. cine-i aduce inapoi pe cainii ucisi? nimeni, desigur si nici cei care-i jelesc nu sunt prea multi. in plus, sunt sigur ca Ilie Bolojan nu regreta crima pe care a patronat-o. as indrazni chiar sa pariez ca, in spatele gardurilor inchise, masacrul de la Oradea va continua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu