luni, 24 februarie 2014

tupeu fierbinte

acum aproape patru ani, cand m-am mutat in minuscula mea garsoniera, puneam, lunar, 100 de lei deoparte pentru cheltuielile de intretinere si, cu putin noroc, mai ales in lunile de vara, imi mai si ramanea ceva din ei.

acu' s-a schimbat socoteala. ma bucur daca suma trecuta in tabelul de la parter nu sare decat putintel peste 150 de lei.

ce bine traim in Oradea!

zilele astea, multi oradeni se plang de sumele aberante pe care le au de platit pentru intretinerea aferenta lunilor decembrie 2013 si ianuarie 2014. unora le-au venit facturi cu pana la 80 de lei mai mari. sefii de asociatii, aia care-s mai omenosi, incearca sa explice ca in ultima luna a anului trecut nu s-ar fi facturat decat primele 20 de zile, din motive de Sarbatori, ca s-ar fi scumpit apa... in schimb, Eustafie Elisei, purtatorul de cuvant al CET, zice, cu tupeu si indiferenta, ca nu stie de ce au crescut facturile. si nici nu pare sa-l intereseze!

e ca si cum bacanul ar scumpi painea si ti-ar zice ca nu stie de ce a facut-o si ca nici nu te priveste. sigur, in acest caz exista ipoteza in care poti schimba brutaria. dar, cand e vorba de CET n-ai nicio sansa. mai mult, primarul Ilie Bolojan s-a si ingrijit sa ne lege de glia si gigacaloria lui.

cu ceva vreme in urma, cand scriam ca administratia Ilie Bolojan o sa ne coste circa 500 de lei in plus, pe sezon, la intretinere, oradenii au dat navala sa-l mai voteze o data pe actualul primar... juri ca nu m-a citit nimeni! e bine si asa... cine nu citeste si nici nu gandeste, plateste!

si cica e criza! ar fi de asteptat ca preturile sa scada, macar o tara... protectia sociala ar trebui sa fie si ea o realitate. dar realitatea e ca este o himera. la noi, conform unui bun obicei, lucrurile se petrec taman pe dos. adica, ne luptam cu criza, o luam in piept. asta in timp ce, culmea!, administratia incearca sa ne convinga ca nu mai poate de grija noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu