miercuri, 12 martie 2014

arbeit macht frei!

primarul Ilie Bolojan crede ca-si apara initiativa de a muta Muzeul in Cetate. poate... dar, cu fiecare interventie publica, isi mai dezvaluie cate una din multiplele fatete ale complexei sale personalitati.

de pilda, am aflat, din relatarile presei de la o recenta conferinta de presa, ca abia acum Primaria a descoperit, cu o oarecare surpriza, ca are de "incalzit" 11.000 m p in Cetate. aceasta ar fi, chipurile, inca un argument pentru mutarea Muzeului Tarii Crisurilor in incinta edificiului medieval. dar, stati asa, cand au facut proiectul de reabilitare al Cetatii, mintile luminate din administratia locala nu s-au gandit ca aceste pogoane trebuie climatizate, altfel - vorba domnului primar - "se distruge tot ce s-a facut acolo"?! genii mici "care sunt ei"!

si mai grav este felul in care primarul Bolojan trimite opinia publica la munca. artistii bihoreni au initiat o petitie pentru pastrarea cladirii Garnizoanei ca sediu al Muzeului Tarii Crisurilor. delicati, acestia au calificat drept "nastrusnica" ideea primarului privind mutarea spatiilor expozitionale in Cetate. la fel de delicat, Ilie Bolojan le-a raspuns, cu pumnul in gura, somandu-i "sa isi vada de job-ul lor". e aici o discreta amenintare?! nu pot sa cred! e, mai degraba, ceva ce tine de mentalitatea si de atitudinea primarului fata de "supusii" sai.

am auzit si noi, domnule primar ca "munca te face liber", dar ne-am incapatanat sa credem ca Oradea, sub autoritatea dumneavoastra, e ceva mai mult decat un lagar nazist!

asa stand lucrurile, nu e nicio mirare ca pana si mai vechii fideli sustinatori ai lui Ilie Bolojan zic ca acesta are o problema in raporturile sale cu cetatenii, desigur numai cu aceia care gandesc altfel decat el, cu cei care nu-i pupa mana, poza si... nu pocnesc militareste din calcaie de cate ori are el cate o idee "nastrusnica".

nici macar la o dezbatere publica, fie ea si formala, nu mai catadicseste domnul primar. totusi, as vrea sa cred ca Oradea nu-i abc-ul, din Alesd, al domniei sale, unde lazile si cutiile se aranjau numai dupa bunul sau plac.

eu nu sunt o cutie/ poate e Ilie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu