marți, 4 martie 2014

dormi in pace...

duminica, 2 martie 2014, la Oradea, a avut loc primul eveniment din campania electorala pentru alegerile europarlamentare. si n-a fost deloc un eveniment oarecare! partidul nationalist maghiar Jobbik a organizat, la Casa de Cultura a Sindicatelor, o intrunire electorala. si, culmea, presei locale nici nu i-a pasat!

pot sa inteleg ca presa de limba maghiara a decis sa boicoteze campania partidului considerat extremist, dar mi se pare de-a dreptul neverosimil faptul ca presa romaneasca a trecut cu vederea evenimentul. e drept, momentul nu era prea comod, duminica dupa-masa...

dar cum sa ignori prestatia unei grupari politice, venita tocmai din tara vecina, sa castige simpatia si voturile electoratului maghiar din Ardeal? cum sa treci cu vederea manifestatia unei formatiuni politice care revendica Ardealul si care le propune patronilor maghiari din Romania sa nu angajeze decat persoane ce fac parte din aceeasi comunitate etnica, afirmatie facuta cu trimitere directa la firme ca CBA sau OTP?!

daca presa locala si-ar fi facut datoria, am fi aflat ca Jobbik are si un candidat, din Ardeal, pentru PE. se numeste Erdely Bela. noroc ca "serviciile" au fost cu ochii pe ei ca, la cat de ageri sunt ziaristii nostri... maine, poimaine, ne trezim integrati Ungariei Mari si vom afla abia anul urmator, cand sa platim impozitele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu