marți, 25 martie 2014

tradati in "dragoste"

mare cloaca si politica asta! ma uitam, prin nu stiu ce ziar, la o imagine in care presedintele Cornel Popa isi dadea mana cu vicepresedintele Ioan Mang. cei doi se priveau in ochi si isi zambeau larg. ehe, "fosta-i lele, cand ai fost"!

azi, Mang se simte tradat, sedus si abandonat... altii zic ca, din contra, Popa e jucat pe degete de Mang si de Kiss, mai abitir de acesta din urma. acu' stau si eu stramb, incercand sa cuget drept. ce fel de oameni sunt si politicienii astia? isi dau mana, se privesc in ochi si se injunghie pe la spate!

daca presedintele a fost "facut" pe la spate, viitorul domnului Popa nu prevesteste nimic bun. si singur si in opozitie! au sa-l manance dulaii ai tineri din propriul partid. tare ma tem ca nici n-o sa-l planga nimeni. i-a cam trecut vremea. urmatorul presedinte al PNL Bihor va fi, fara doar si poate, Ilie Bolojan. in competitie cu propriul destin - dramatic, nu? - presedintele Consiliului Judetean Bihor mai poate fi salvat numai cu largul concurs al PSD si UDMR. spuneti-i destin, dar, iata, Cornel Popa e astazi la mana celor pe care i-a fortat aproape doi ani sa faca tusa la Consiliu. din aceasta perspectiva, o alianta unilaterala, fie ea si cu Alexandru Kiss, cel uns cu toate alifiile, nu-i poate fi decat defavorabila. naiv sau inabil politic, presedintele CJ Bihor a rupt USL-ul local in cel mai prost moment cu putinta. prost, mai ales pentru el.

de fapt, daca e sa privim lucrurile dupa cum au prezentat unii evenimentul, s-a deschis un front nou in PNL. Cornel Popa e "pictat" ca un soi de tradator, aliat al "demonicului" dusman maghiar. va plati, cred ca deja ii si suna in cap zgomotele ciocanelor care ridica esafosul.

pe de alta parte, Ioan Mang, presedintele PSD Bihor, mai putin barbat, isi plange de mila, ca a fost si el tradat. vicepresedintele CJ Bihor, reprezentant al partidului la putere, ameninta: "nu va mai dam bani de nimic"! de parca, pana azi, ar fi dat... dar alta-i discutia! spatiul de manevra al presedintelui PSD, care isi clameaza, de-a dreptul caraghios, tocmai descoperita independenta politica, amenintand ca va "turna" el, vrute si nevrute, din bucataria institutiei, spatiul de manevre politice - deci - e foarte limitat. ideea de a scutura prea tare pluta complicatelor aliante locale nu pare prea fericita. are, de bine, de rau, inca un om intr-o functie importanta la Primaria Oradea. deci, dom' sef, cum ramane cu izolarea presedintelui Popa? ca in pilda cu "cel ce scoate sabia, (care) de sabie va pieri"?

una peste alta, ce avem noi aici? un incalcit conflict pentru putere, a carui miza e cine pleaca si cine ramane langa "foc". se vede cat se poate de evident, apropo si de mana stransa ori de privitul gales in ochi, ca politicienii sunt atat de naraviti, de invatati cu minciuna, incat au ajus sa se incurce in propriile lor intrigi si uneltiri. nimeni nu spune adevarul! de pe urma acestor sforarii politicianiste ei spera sa castige! noi? nu conteaza! fapt este ca judetul Bihor si municipiul Oradea nu vor avea decat de pierdut. suntem cam in aceeasi situatie din vremea in care primarul Ilie Bolojan se plangea ca prefectul pedelist si puterea de la Bucuresti nu-l lasa sa faca treaba.

cum s-a ajuns aici, de ce? daca socotesti atent, sunt toti impotriva tuturor. fiindca au amestecat apa cu focul, stanga cu dreapta... si, mai cu seama, fiindca marii nostri barbati politici nu sunt dispusi sa isi asume consecintele propriilor fapte politice. e greu sa "iesi" de la guvernare, a se citi, sa pleci de langa ciolan. dar, daca n-ai reusit sa iti convingi seful de partid ca e mai cuminte sa ramana la putere, daca nu ai fost in stare sau nu ai vrut sa duci lupta asta - pana la capat - in partid, atunci trebuie sa ai macar atata barbatie cat sa accepti ca altii, mai destepti, fac jocurile, peste capul tau! cand a tras de ei Tariceanu, sa nu plece de la guvernare, cati primari si presedinti de consilii judetene s-au asezat in spatele fostului premier? acuma isi plang de mila, ca babele...

pana una alta, se vede treaba ca un 6%, stabil si credibil, insemna, in politica, mai mult decat un 60% naravas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu