vineri, 14 martie 2014

dovada!

interesanta ideea presedintelui PDL Oradea, Cristian Puscas, de a propune realizarea unei coalitii care sa blocheze initiativa mutarii Muzeului Tarii Crisurilor in Cetatea Oradea. in acest sens, PDL i-ar putea avea alaturi de consilierii sai pe cei ai UDMR si PSD. as spune chiar ca initiativa - asa cum a fost prezentata de presa - se intalneste cu niste calcule pe care le-am facut eu.

ceea ce pare ca-i lipseste acestei propuneri este concretetea. eu as fi mers mai departe, as fi propus Consiliului Judetean sa adopte, prin initiativa si prin votul consilierilor PSD, UDMR, PDL, chiar o Hotarare in care sa se precizeze, explicit - desi nu cred ca, in mod normal, ar mai fi nevoie - ca Muzeul se va instala in cladirea ce i-a fost destinata si amenajata in acest sens. calculele hartiei arata ca la Consiliul Judetean o astfel de alianta este, teoretic, posibila. consilierii PSD, UDMR, PDL sunt vreo 22 la numar, fara cei ai PPDD!

cred ca adoptarea unei astfel de Hotarari, de plenul Consiliului Judetean Bihor, este mult mai posibila decat in Consiliul Local Oradea, macar pentru simplul motiv ca, la Primarie, alianta USL si-a pastrat, dupa cum se vede, unitatea de monolit. la Consiliul Judetean e alta socoteala, cel putin daca e sa ma iau dupa ce spune - scrie - presa. cica ar exista o intelegere, mai mult sau mai putin fatisa, pentru izolarea presedintelui Cornel Popa, pact ai caror strategi sunt Ioan Mang - presedintele PSD - si Kiss Alexandru - liderul UDMR.

cauza e legitima, de-a dreptul nobila as spune eu, premisele politice exista. ramane ca PSD si UDMR sa faca proba vointei politice, iar PDL sa isi dovedeasca seriozitatea si consecventa. daca UDMR si PDL s-au exprimat public impotriva relocarii Muzeului, PSD tace, deocamdata. oare de ce?

tare ma tem ca, vorba buncii mele, "n-a fi nimica din astea"... luati-o, daca vreti ca pe o provocare. as vrea sa vad ca politica bihoreana nu e chiar o cooperativa. nu intotdeauna...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu