miercuri, 18 mai 2016

Un primar nervos

Primarul are draci. Mai că l-ai înţelege şi l-ai compătimi, dacă n-ai şti că s-a băgat singur în asta.

PSD, Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională i-ar putea strica socotelile cu cel de al treilea referendum. În vreme ce unii de pe acilea se fac că plouă, că nu văd care sunt marile probleme, problemele reale cele legate de modul în care a fost pusă la cale cea de a treia consultare populară, alţii, mai ageri, de la Bucureşti, au băgat de seamă că nu e deloc corect să întorci peste cap o lege, doar ca să-ţi împlineşti „pohta ce-ai pohtit”.

Ce face primarul Ilie Bolojan când e nervos? Ameninţă. Un liberal şi nu oricare liberal, însuşi preşedintele executiv al PNL, îi avertizează pe cei care vor mai pomeni despre presupusele sale interese imobiliare legate de „unificarea” cu Sînmartinul, că vor ajunge în faţa judecătorilor. Credeam că liberalii preţuiesc libertatea de expresie mai mult decât propria imagine...

Poate că „stimabilul” s-ar aştepta să ne facem toţi că nu vedem, să înghiţim pe nemestecate afirmaţii precum cea conform căreia, modificând Legea Referendumului, Guvernul n-a făcut decât nişte, citez: „precizări”, în legătură cu modul de organizare al acestuia.

V-am mai spus că Ilie Bolojan e tipul de om care crede că toţi sunt proşti, numa’ el e deştept! Cum adică „precizări”, când ai dat peste cap o LEGE, ai trecut peste decizii ale unor instituţii şi organisme de stat (BEC şi AEP), ai schimbat tot: secţii, liste, vot, orar, etc.??!! În calitate de „iniţiator” al aberantei Ordonanţe Ilie Bolojan ştie cel mai bine cum a făcut cârpă din lege.


Deci, iată, d’aia e nervos primarul, fiindcă mai sunt unii care văd şi nu vor să tacă. Asta nu-i place. Prea s-a învăţat să-i spună toată lumea: „Da şefu’. Să trăiţi!”. Ce urmează? Să-i ameninţe cu tribunalul pe toţi cei care au un alt punct de vedere şi curajul de a spune asta?! Trăiască şi înflorească (a)liberalismul de Oradea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu