duminică, 29 mai 2016

Bolovanu’ e mai tare ca Videanu?!


 
De câteva zile, pe strada Ady Endre, se desfăşoară un spectacol greu de egalat. Muncitorii Selinei, firma care pare a avea monopol pe tot ce se sapă şi se-ngroapă în Oradea - fostă Mare, au scos un şir de borduri, numai pentru a-l îngropa la loc. E drept că, alături de vechile cuburi de piatră, au mai plantat şi nişte dale turnate în ciment, vrând probabil să construiască – deşi termenul mi se pare absolut impropriu - un fel de rigolă. Zău nu merita deranjul şi, cu atât mai puţin, cheltuiala.



Sigur că nu e prima dată când „firma de casă” ne răsfaţă privirile cu asemenea lucrări. Apropo, cred că, graţie lor, putem să-i privim de sus pe cei din Caracal. Am mai văzut, în Oradea, mai precis pe drumul spre Universitate, cum vechile borduri au fost îngropate, deasupra lor fiind clădite, pe două rânduri, altele noi. Fain gesheft! Întrebarea-i pentru cine?

A mai existat un politician celebru care făcea trotuare cu firmele din „dotare”. Vă mai amintiţi de el? Se numeşte Adriean Videanu. Ăsta schimba bordurile şi când nu era cazul. Bolojan e şi mai tare, jonglează cu ele, dovedind o dexteritate de invidiat chiar şi pentru un scamator profesionist. Ba le-ngroapă, ba le scoate, ba le zideşte... Întrebarea e: „Cine plăteşte?”. Eu, tu, noi, voi..., evident! De fapt, asta e încă o întrebare pe care – şocant, nu? – nimeni nu o pune. Nu vede sau nu e nimeni curios cât costă acest număr de magie?

Mă tem că nu-i deloc uşor să justifici o treabă atât de nătângă. Să fie bani de campanie? Pică numa’ bine, nu-i aşa? Videanu nu e tocmai în largul lui zilele astea, oare le-o veni rândul şi altora? Tare mă tem că nu. Procurorii bihoreni sunt deştepţi, ei nu dau în gropi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu