marți, 29 aprilie 2014

citesti si te... rosesti

"educatia este a doua natura", spunea un filosof clasic. m-am convins, daca mai era nevoie, de adevarul acestor cuvinte citind interviul acordat de primarul Ilie Bolojan cotidianului Jurnal bihorean.

merita efortul! nu-i lucru de ici de colo sa descoperi sclipiri de stralucire din gandirea politica a unui mare liberal. articolul este provocator inca din titlu: "monopolul public este preferabil celui privat", spune -aparent fara nicio tresarire- primarul nostru, mare presedinte de organizatile liberala (!) omul ale caror modele de gandire politica sunt, sau cel putin erau, la modul declarativ, nimeni altii decat bratienii!

"conceptul pe care eu il sustin este ca serviciile municipale, care sunt servicii monopoliste in cea mai mare parte dintre ele, trebuie asigurate de catre Primarie sau de catre o companie de tip public", spune primarul Oradiei. da', zic si eu!, cine zice asta? cred ca, din principiu, un liberal ar trebui sa respinga orice forma de monopol, cu atat mai mult un monopol de stat. mai mult, un adevarat liberal ar trebui sa caute si sa gaseasca solutii... liberale, antimonopoliste, care sa sustina principiile unei piete libere, active. acesta e, sa spunem, un mod mult mai potrivit de a sustine economia locala, mai potrivit chiar decat "tarcurile" industriale, un concept devenit deja usor desuet. dar de la cine sa ceri? politicienii nostri sunt exceptionali practicieni ai formelor fara fond, juri ca sunt toti, sau aproape toti, comunisti si securisti, anume infiltrati in partide ca sa compromita tot ce inseamna doctrina politica, sa ne imbete de cap, ca sa nu mai stim deosebi stanga de dreapta, binele de rau si sa nici nu mai stim de ce si cu cine votam?! apoi tot "iubitii nostrii conducatori" sunt cei care se mira ca nu merg oamenii sa-i voteze.

revenind la personajul nostru, lup in haina de oaie, una si mai si! cititi si va cruciti, sau va rositi de manie, mirare... "TEORIA CA STATUL ESTE CEL MAI PROST ADMINISTRATOR NU ESTE REALA". fie si numai pentru afirmatia asta, un partid liberal, sanatos la minte, l-ar exclude pe Ilie Bolojan din randurile sale. uite cum vine domnia sa si arunca la cos, fara nicio jena, veacuri de gandire politica liberala! halucinant! Ilie Bolojan si-ar gasi oricand un loc de frunte in PSD, da' tot se poate considera ghinionist fiindca la PSM s-a tras oblonul.

ca sa fie clar cum stam cu teoria si practica liberalismului, primaria lui Bolojan vine si incredinteaza finalizarea lucrarilor la celebrul pod Macio unei firme, prin negociere directa. o bagatela de 1,3 milioane de euro, dati - absolut intamplator - unui alt stalp al dreptei locale, presedintele PDL, Gavrila Ghilea!

hai sa facem si o socoteala. la inceput au zis ca podul, gandit si el de Bolojan, va costa 1,7milioane de euro. apoi au spus ca lucrarile deja facute ating valoarea de noua sute de mii. acum mai dau 1,3 milioane. una peste alta, rezulta ca "opera" a ajuns sa coste cat, cred, ca nu face, 2.200.000 euro. la banii astia mai adaugati "gaura" de vreo 500.000 de euro pe care i-au lasat-o cadou primarului partenerii sai de incredere care si-au luat jucariile de la pod si dusi au fost.

"mandar corabia, vrednic carmaciul...".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu