miercuri, 2 aprilie 2014

cum a ascuns Ilie Bolojan CET-ul si 33 de milioane de euro dupa cires?

slab, trist, jalnic, incalificabil, sub orice critica... judecand dupa felul in care a gestionat "criza" amenzii de 33 de milioane de euro, primarul si-ar face un mare serviciu daca ar concedia, imediat, intreaga sa garnitura de sfatuitori. nu isi merita salariile. l-au pus sa faca precum in bancul acela, vechi, cu Gorbaciov, "daca nu poti scapa nicicum, da vina pe altii", de preferinta pe alti politicieni.

eu nu cred in amestecul politicului aici! pur si simplu, in stilu-i deja caracteristic, acest mare barbat politic refuza sa fie... barbat. adica refuza sa isi asume orice raspundere. numai meritele sunt ale lui. Ilie Bolojan trece lejer pe langa culpa administratiei pe care o conduce si duce (poate crede el ca e abil) discutia in negura politicii. dracu' ala politic si-a bagat coada ca are orasul de platit 33 de milioane de euro amenda! da' ce dracu' era sa isi faca subalternii lui treaba? ce era sa ii supravegheze cineva? in anii trecuti a stiut domnul primar sa se laude cu marile beneficii aduse orasului prin tranzactionarea certificatelor verzi, acum, ce sa vezi!?, a uitat de ele!

un primar, desigur responsabil, care se respecta, ar demisiona in ziua in care, dupa ce a spus ieri: "amenda nu exista", s-a dovedit ca ea totusi este.

nu cred in povestea cu sanctiunea politica pentru simplul motiv ca de la savarsirea "faptei" au trecut 11 luni. in mare parte din acest timp la conducerea Ministerului Mediului au fost aliatii de suflet ai domnului primar, pesedistii. nu i-au spus ei nimic de napasta care il paste? poate nu au vrut sa-i spuna... acum, daca liberalii sunt, cica, in opozitie, pica la fix sa joci cartea victimei politice? daca ar fi vrut sa faca rau, Attila Korodi nu venea la Oradea sa-i spuna lui Ilie Bolojan ca il paste o mega-amenda. din contra, ministrul UDMR parea sincer preocupat si vizibil stanjenit de vestea cea rea pe care a trebuit sa ne-o aduca. daca chiar ar fi vrut sa ne faca cu adevarat rau, Korodi putea sa taca pana in ultima clipa. nu-i treaba lui sa-l traga de maneca pe Ilie Bolojan ca administratia sa nu isi faca datoria. la fel cum nu e nici treaba UE. se presupune ca, daca tot am aderat, stim sa facem ceea ce trebuie si sa nu ne suflam nasul in pumn, cand suntem in "clubul european".

in plus, nu cred ca Ilie Bolojan, primarul nostru european, nu stie asta, procedurile UE dureaza. dar, pe cat sunt de greoaie pe atat sunt de dure. nu e loc de intors, ca n-am stiut, ca am intarziat...

pana si Nicula il face de ras pe primar, mai bine spus ii demoleaza teoria conspiratiei politice, spunand ca CET nu a avut banii necesari rascumpararii la timp a certificatelor verzi. pana in ultima zi. de ce? daca nu aveau suma, nu ar fi fost firesc sa stie si primarul, ca el e capul administratiei?!

tanda pe manda, primarul - oricat s-ar da el dupa cires, cu CET si cu amenda cu tot, nu are nicio scuza. functia nu vine numai cu mariri si privilegii, presupune si responsabilitati, asta in egala masura cu asumarea acestora si a consecintelor lor.

mai mult, inteleg, din cuvantul unuia din "avocatii" domnului primar, ca, pana la urma, se prea poate ca sanctiunea sa pice tot in seama orasului, adica a noastra. vorba unuia, l-au ajuns pe Bolojan, din urma, blestemele oradenilor. n-a dat el, in sase ani de domnie, atatea amenzi cat a incasat, intr-o singura zi, de la UE. dar, cum ii placea domnului primar sa zica odinioara, "asta-i viata!". asa se intampla cand pui in CA-ul CET-ului un coleg de partid care nici facultatea n-a apucat sa si-o termine. de nicio culoare, nu-i nici inginer, nici macar umanist, dar pretinde ca se pricepe el... pentru asta tot Korodi o fi vinovat? sau poate UE? eu zic ca putem scapa de amenda daca Ilie Bolojan decreteaza, chiar maine, ca Oradea iese din UE. nu mai platim si gata! p'orma mai vedem noi... poate aderam sa CSI, Putin plateste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu