miercuri, 16 aprilie 2014

fratele Ilie cel Mare

primarul Ilie Bolojan raporteaza inca o data ca a dublat planul, la camere! nu, n-a construit de doua ori mai multe locuinte decat ne-a promis in campania electorala. in schimb va dubla numarul camerelor de luat vederi din oras. a batut palma cu Politia si, in curand, numarul obiectivelor de urmarire va trece de 200. big brother pe fata si pe toata linia.

stiu, unii sunt voieuristi. asta e, se trateaza! dar mi se pare de-a dreptul dezgustator sa ma gandesc macar ca, pe o banca, intr-un parc, doi tineri se bucura de primul lor sarut, in timp ce undeva, intr-un centru plin de aparatura sofisticata, cineva zoom-eaza pe ei. accept ca unii au crescut intr-un univers concentrationar, ca n-au citit decat regulamentul militar si cel rutier, ca le place Tatucu', ca n-au gustat niciodata din conditia libertatii dar, peste tot si dincolo de toate astea, nu pot sa nu-mi reprim senzatia ca domnul primar e cu ochii pe mine, pe tine, pe noi... tot timpul! ceea ce e cel putin lipsit de delicatete. si el se lauda cu asta! e mandru ca ne urmareste! logic, de-a dreptul patologic.

nici nu conteaza ca, exista studii pe aceasta tema, astfel de masuri nu reduc infractionalitatea. totul e, cica, sa ne simtim noi, oradenii, mai in siguranta. si, mai ales el. el sa aiba cel putin impresia ca ne are pe toti la mana. in acest scop, intr-o buna zi, au sa amplaseze camere de luat vederi in scari, in case, in dormitoare... halal libertate! traim la limita unui univers concentrationar.

cica administratia Oradiei a alocat, in acest an, 110.000 euro pentru "logistica de supraveghere". remarcati, va rog, suma! sunt o gramada de bani! chiar nu vrea sa stie nimeni inspre ce buzunare private se duc ei?! auzisem ca "gunoiul e o afacere", ca in politica se castiga bine, insa Bolojan pare sa fi aflat ca tirania e si mai rentabila.

e clar ca politistii sunt cei mai buni prieteni ai "democratului" nostru primar. ma tot gandesc ca functia de sef la Interne i-ar fi venit ca turnata. dar si mai bine i s-ar fi potrivit acest mandat in Coreea de Nord ori poate in Siria, ca acolo e de munca frate.

PE CULMILE NERUSINARII!
stiu ca trebuie sa ai ceva tupeu sa vii azi, precum dl. Andrica, directorul ADP Oradea, sa te hlizesti ca ... in fata monumentului funerar al celor 200 de persoane exhimate din cimitirele Salca si Olosig. daca nu ar fi fost tras de urechi locul asa ar fi ramas, pana-i lumea si pamantul, un maldar de glod si un ciot de cruce, pe care scria "oseminte". nu vad de ce, dupa ce ai comis-o ca un neam prost si, mai tarziu, de bine de rau, ti-ai indreptat gresala, trebuie sa te lauzi cu asta. desigur, daca nu tii neaparat sa intaresti convingerea unora ca esti... neschimbat. si mai ales nu inteleg de ce sa-l lauzi pe director ca a facut, in ceasul al XII-lea, ceea ce trebuia sa faca de la bun inceput. suntem chiar atat de stricati la cap incat am ajuns sa-l ridicam in slavi pentru ca face, tras - impins, ceea ce trebuia sa faca?! goana dupa imagine, dresul busuiocului... toparlanii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu