joi, 3 aprilie 2014

pe ministru nu-l intreaba nimeni?

ma tot mir cat de usor e dispusa presa locala sa "transmita" tot ce debiteaza primarul Ilie Bolojan, fara ca macar sa isi ridice ori sa-i ridice cateva intrebari de bun simt. asta ca sa nu mai vorbim despre faptul ca, in urma atacului frontal la ministrul Korodi, lansat de primar pe tema uriasei amenzi de la CET, nimeni nu s-a obosit sa-i ceara si "acuzatului" un punct de vedere.

bun... sa zicem, Korodi e de vina! hai sa nu-i zicem "santaj", sa fie doar ceva "presiune" pusa pe primar.

prima intrebare care se pune in aceasta ipoteza este ce urmareste UDMR? un raspuns simplu ar fi, postul de viceprimar al Oradiei, refuzat Uniunii de Ilie Bolojan. eu nu cred ca primarul Oradiei poate fi "inmuiat" prin astfel de mijloace.

doi, santajul, ca si rapirea, au un pret. ori, pana acum, nu s-a facut auzita public nicio solicitare din partea UDMR. daca ea ar fi fost facuta, fie si in spatele usilor inchise, nu cred ca Ilie Bolojan ar avea vreun motiv sa o tina secreta, cu atat mai mult cu cat, daca poate proba, o asemenea pretentie poate dovedi - de data asta fara putinta de tagada - ca orasul e cu adevarat victima unor masinatiuni politice.

mai mult, mi-e greu sa cred ca cineva din UDMR joaca la risc intr-o maniera atat de hazardata. devoalat, un asemenea santaj nu numai ca i-ar compromite pe autori, dar ar pune - pe relatia europeana - UDMR intr-o lumina cat se poate de stanjenitoare.

si, daca s-ar dovedi o asemenea grozavie, UDMR poate sa isi ia pe veci adio de la postul de viceprimar, ca sa nu mai vorbesc despre cel de sef al administratiei locale, la care liderii UDMR Bihor viseaza de cativa ani buni.

in fond, mai mult decat jocurile politice, pe mine ca oradean ma intereseaza de ce s-a ajuns ca CET sa fie macar pasibil de o asemenea amenda? chestia cu celalti, care au facut altele si mai nefacute, nu ma incalzeste si nici de argument nu-mi foloseste. faptul ca si altii mai trec pe rosu nu e o scuza in fata politistului si Ilie Bolojan stie foarte bine chestia asta, doar ca acum nu stie pe unde sa scoata camasa.
 
cand ii vezi cum o sucesc, ca CET-ul e falimentar si ca, oricum, Ministerul nu are ce sa ia de la el, mai, mai ca iti vine sa le multumesti ca un pus centrala pe butuci. daca si asta e argument de om cu scaun la cap, atunci si eu pot fi Papa de la Roma.

genul asta de manipulare, prin demonizarea celui ce aduce vestea cea proasta, e vechi de cand lumea. dar, iata, mai tine si astazi!

zic si eu, asa intr-o doara, ca n-ar fi deloc rau ca astia de inghit, pe nemestecate, clampanelile primarului si aplauda de "fentele" sale ideologice sa (se) mai gandeasca...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu