joi, 2 octombrie 2014

in nemernicia voastra...


trei copaci, ce se aflau pe mai putin de 100 de metri patrati, au fost stersi de pe fata pamantului, in doar trei zile, cu ocazia amenajarii unei parcari, undeva pe strada Iza!

in alte tari - CIVILIZATE -  se construiesc cladiri si sosele in jurul unor arbori.

am mai vazut asta, pe strada Milcovului, in urma cu cativa ani. acolo, mai intai au construit alveole in jurul celor trei pomi. apoi, cand sa fie data in folosinta ctitoria, i-au taiat. doi corcodusi si un cais au disparut peste noapte, lasand alveolele goale, precum orbitele unei harci cu ochii scosi. ce folos de atata fatarnicie? decontati lucrari "prietenoase cu mediul"? ori candidam din nou la titlul de "capitala verde"?

stim, toti copacii taiati reprezinta un real pericol pentru autoturisme si trecatori.dar cine cuantifica pericolul la care suntem expusi toti de pe urma masacrului vegetal ce nu mai conteneste in Oradea?!

e firesc ca masinile sa ia locul arborilor, care sunt fapturi vii? e normal sa pui masina inaintea vietii, a vietii tale, chiar?

lucrarile la parcarea ce astepta de trei ani sa-i vina randul nu s-au terminat. cati arbori vor mai cadea?

oare cei ce conduc Oradea, in frunte cu primarul Ilie Bolojan, nu se gandesc ca, pe cand copacii astia se aflau deja in putere, ei, stimabilii, erau niste nimeni? precum vor si ramane, de altfel...

sa nu ceri respect pentru viata de la "politruci"... primarul stie de ce!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu